NFL

A 49ers irányítója nyerte a cserék csatáját

  • Barcsai Róbert

Szokás szerint hétfőn került sor az NFL aktuális, 11. játékhetének zárómérkőzésére, ráadásul ezúttal pazar párosítást hozott ez a nap, hiszen a San Francisco 49ers a Chicago Bearst fogadta. Az összecsapást kissé beárnyékolta, hogy egyik fél kezdő irányítója sem volt bevethető, ám a hazaiakat mindenképpen vigasztalta, hogy a cserék csatáját Colin Kaepernick nyerte.

San Francisco öröm

Nem mindennapi párosítással zárult az NFL 11. játékhete, hiszen két topcsapat, a San Francisco 49ers és a Chicago Bears találkozott egymással. A mérkőzést kissé beárnyékolta, hogy egyik fél sem tudta bevetni kezdő irányítóját, így a Bearsnél Jay Cutler helyett Jason Campbell, míg a 49ersnél Alex Smith helyett Colin Kaepernick kapott lehetőséget.

A találkozó ezek után nem is lett annyira izgalmas, mint ahogyan azt várni lehetett, hiszen félidőben már 20-0 állt az eredményjelzőn. Kapernick már az első játékrészben kiosztott egy touchdown passzt, méghozzá Vernon Davisnek, majd a másodikban Kendall Hunter futása ért 6+1 pontot a házigazdának.

A Bears csak a második félidőben volt képes feliratkozni az eredményjelzőre, amikor Jason Campbell passzával Brandon Marshall tudott élni. Sok örömre viszont ebben a negyedben sem volt oka a Bears-drukkereknek, hiszen Jason Cambellnek volt még egy eladott labdája is, ezzel szemben pedig Colin Kaepernick újabb touchdownt passzt adott, ezúttal Michael Crabtree-nek.

Az i-re a pontot a záró felvonás tette fel, hiszen a már addig is sokat szenvedő Campbellt saját end zone-jában sackelték, a labdát pedig elejtette, Chilo Rachal tackle-je a labdát összeszedő Ray McDonaldon pedig safetyt eredményezett.

Végeredményben tehát Colin Kaepernick tudta jobban megragadni az adódó lehetőséget, karrierje során első alkalommal lépett pályára kezdőként, és rögtön 243 yardot, valamint két touchdown-passzt ért el. Ezzel szemben a másik oldalon Jason Campbell csak 107 yardig jutott, egy passza ért touchdownt, de kétszer eladta a játékszert. A mérkőzés legkiemelkedőbb teljesítményét viszont a 49-ers védői érték el, közülük is elsősorban Aldon Smith, aki 5.5 alkalommal (öt sack és egy assist) vitte földre az ellenfél irányítóját.

Aldon Smith szenzációs védőmunkája

NFL, 11. játékhét
San Francisco 49ers-Chicago Bears 32-7