NB I

A Kaposvár jobb volt, legyőzte a Fradit

A Kaposvár hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnapi játéknapján. A somogyiak sikerükkel megelőzték az FTC-t a tabellán, s jelenleg ötödikek.

Legyőzte az FTC-t a KaposvárA Ferencvárosé volt az első helyzet, a 4. percben Csukics próbálkozott 15 méterről, kapásból, de jócskán a kapu fölé szállt a labda. A zöld-fehérek lendületesen kezdtek, főleg Jennernek és Ionescunak voltak veszélyes megindulásai a két szélen. A 9. percben Jenner hozta volna helyzetbe balról Bödét a rövid saroknál, de Hajdúch remekül mozdult ki a labdára.

Az első veszélyes lövés viszont a Kaposváré volt, a 13. percben Horváth Tamás 18 méterről, középről durrantott kapura, Jova Levente csak ütni tudta a labdát, majd a szöglet után is nagyot kellett mentenie Oláh Lóránt lövésénél.

A 16. percben Ionescu került ziccerbe a kapuval szemben, de nem tudta jól lekezelni a labdát, és Bank szerelte. A 19. percben Csukics 11 méterről, kapásból tüzelt, első kísérletéhez hasonlóan felejthetően. A 21. percben Józsi a 16-osról próbálkozott, két méterrel ment a labda a jobb felső mellé-fölé. A folytatásban a Fradi egyre kevésbé tudta saját játékát játszani a Kaposvár jól fojtotta meg a lapospasszos gyors játékot, a szélekre már alig-alig jutott ki a labda, emellett Balázs Benjámin rendszeresen fellépett Oláhhoz és Vrucinához, ha Jovánál vagy a vendégek védőinél volt a labda.

A 40. percben Kovács Olivér balról, 21 méterről tekert szabadrúgásból a kapura, ám Jováról ki sem jött a labda. Kiegyenlített játékot, de gólt nem hozott az első félidő.

Az 50. percig kellett várni a Ferencváros első kaput eltaláló lövésére, Jenner szabadrúgásból csavart, Hajdúch ölébe érkezett a labda. Öt perccel később Böde 20 méterről, középről tüzelt a jobb alsó mellé. Ricardo Moniz Somaliát cserélte be, a brazil pár perccel később egy szöglet után lőhetett volna gólt, de rosszul találta el a labdát.

Az eső közben egyre jobban rákezdett, az 59. percben Jova Levente aláfutott a labdának, de a mögötte álló Oláh Lóránt nem vette észre a kínálkozó lehetőséget. A 61. percben Safaric megpattanó szabadrúgása ment alig a kapu fölé, a másik oldalon Böde jobbról gurított be középre, de ketten is lemaradtak a labdáról. A 70. percben Safaric bombája Besic térdéről pattant a kapu fölé, a szöglet után Oláh fejelt a jobb kapufára.

A 72. percben már semmi sem "mentette meg" a Rákóczit a góltól, egy balról érkező beadásnál Csukics elfeledkezett a csereként beállt Pavlovicsról, a szerb az ötösről továbbított a hálóba a vállával a (1-0). Rögtön ezután Oláh Lóránt eldönthette volna a meccset, de egymás után két ziccert is elrontott. Majd egyenlíthetett volna Böde, kapásból, félfordulatból tett kapura egy beívelést, de Hajdúch védeni tudott. 

A Fradi támadásban nem tudott veszélyes lenni, nem úgy a Kaposvár, de Balázs is nagy helyzetben rontott, aztán Haruna közeli löketét védte bravúrral Jova. A gambiai csatár az utolsó percben balról próbálkozott Józsi hibája után, Jova megint a helyén volt. A hosszabbításban Orosz Márk 17 méteres lövése ment mellé. A Fradi még kapott egy szabadrúgást, ami után a kavarodásban kezezés történt, ám Solymosi nem vette észre.

Prukner László csapata remek taktikával odapörkölt korábbi csapatának, a somogyiak a Paks után az FTC-t is legyőzték, az utóbbi öt fordulóban 12 pontot gyűjtött a Rákóczi.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC - Ferencváros 1-0 (0-0)
Kaposvár, 4500 néző. v.: Solymosi
gól: Pavlovic (73.)
sárga lap: Kovács O. (12.), Okuka (76.), illetve Gyömbér (44.)
 
Kaposvár: Hajdúch - Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári - Horváth T. (Zámbó 82.), Safaric, Pedro, Balázs B. - Oláh (Haruna 80.), Vrucina (Pavlovic 67.)
 
FTC: Jova - Jovanovic (Peric 65.), Otten (Orosz 78.), Besic, Bönig - Gyömbér, Cukic - Jenner, Józsi, Ionescu (Somalia 52.) - Böde