NB I

Ha tiszta meccs lesz, ez a tipp nehezen bukhat el...

  • varin

A Loki idén még pontot sem szerzett a Kaposvár ellen, ám ennek a szériának meg kell szakadnia.

Rendkívül fontos 90 percre kerül sor péntek este Debrecenben, ha a Loki nem győzi le a gyakorlatilag NB II-es Kaposvár csapatát, az könnyen Vitelki Zoltán állásába és a csapat elsőosztályú tagságába is kerülhet. A somogyi csapatnál a múlt héten láttuk, amit láttunk, de nagy kérdés, ezúttal melyik arcát mutatja majd Walter Róbert csapata.

{"headTitle":"Debrecen-Kaposvár","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-05 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Debrecen","odds":"1.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kaposvár","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Merthogy az évet például úgy zárták, hogy otthon lőttek négy gólt a Debrecennek és a tíz megszerzett pontjukból hat a Loki elleni 180 perchez fűződik. Ezzel viszont gyakorlatilag minden pozitívumot el is mondtunk a Kaposvárról, hiszen az NB II tavalyi ezüstérmese amennyiben nem győz a Hajdúságban, matematikailag is elbúcsúzik az NB I-től. Nem könnyű persze így motiválni a játékosokat, a ZTE ellen pedig az látszódott, hogy egyáltalán nem is érdekli már a bajnokság Szakályékat.

A Kaposvár 2020-ban tíz bajnokit játszott, amelyen 1 pontot szerzett és 30 gólt kapott.

A kaposváriak legalább már belenyugodhatnak a sorsukba, a Lokinál viszont még aktívan küzdenek és a tabella alapján természetesen van is miért. A Loki mindkét idei fővárosi meccsét elveszítette, így a sorozat igencsak csúnyára hízott, hét meccsen hat vereség, temérdek bekapott gól. A debreceni védelem idén minden képzeletet alulmúl, csak a soros ellenfelük kapott több gólt, ráadásul 26 forduló alatt héttel kaptak többet, mint az ebben a listában 10. legrosszabb Paks.

Fotó: HAON

Szécsi Márk, a debreceniek legeredményesebb támadója szerint higgadtnak kell maradniuk, de nagyon kell a győzelem nekik. "Muszáj lesz higgadt fejjel nekimenni a Kaposvár elleni összecsapásnak, hisz csak az lebeg a szemünk előtt, hogy itthon tartsuk a három pontot. A járvány miatt elrendelt szünet utáni első bajnokiján 6-0-s vereséget szenvedett pénteki ellenfelünk, amely így biztosan még jobban felszívja magát. Tudjuk jól, hogy ebben a bajnokságban bárki megverhet bárkit, de még egyszer hangsúlyozom, csak a győzelem az elfogadható eredmény a számunkra. Egy korán szerzett gól lélektanilag is sokat jelentene, remélem nyerni tudunk hazai közönség előtt a Nagyerdei Stadionban" - olvasható "Szecska" nyilatkozata a DVSC oldalán.

Mint arról mi is beszámoltunk, szinte abszurd oddsingadozások történtek ezen a meccsen. A Debrecen győzelmének ingadozása mellett a gólok számára történt változások nagyon szokatlan mintát mutatnak. A 3.5 gól feletti opció például volt 2.82-ért és 1.70-ért is fogadható, az esés persze nem meglepő, hiszen sokan látták a Kaposvár ZTE elleni "teljesítményét".

Tény, hogy a Debrecen támadójátéka viszonylag elfogadható és az is, hogy a védelmük pocsék, de a Honvéd ellen látott, önbizalomhiányban szenvedő, pocsékul futballozó Loki nem az a csapat, amely most képes 4-5 gólt lőni, ha nem segít neki az ellenfél. Tőzsérék valószínűleg az izzadtságszagú 1-0-t is aláírnák, ha viszont a Kaposvár átmenti azt a támadójátékát a pénteki meccsre, amelyet prezentáltak hazai környezetben, Nagy Sándorra pihenős 90 perc vár.

Nehéz elképzelni, hogy gálaműsort ad elő Vitelki csapata, ha a Kaposvár picit is komolyan veszi a találkozót, akkor nem lesz gólzuhatag, tippünk pedig csak egy 5-0-s, 4-1-es végeredmény esetén lenne bukó.

{"headTitle":"Debrecen-Kaposvár","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-05 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: Debrecen + 4.5 gól alatt","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3080271] 2020-06-05 20:00:00 DVSC - Kaposvárx;