NFL

Vick sérülése miatt könnyű győzelmet aratott a Cowboys

A kiütéses vereségek napjának is elkeresztelhetnénk a vasárnapot, az NFL 10. játékhetében ugyanis több csapat is hatalmas különbséggel utasította maga mögé vetélytársát. A Baltimore Ravens például 35 ponttal verte meg az Oakland Raiderset, de az Atlanta Falcons is elvesztette veretlenségét, miután 31-27-re kikapott csoportriválisától, a New Orleans Saintstől.

Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 23-38

Pocsék formában vágott neki a forduló presztízsrangadójának az NFC Keleti csoportjának két prominens képviselője; az Eagles egymás után négy vereséggel a tarsolyában fogadta a Giantstól és a Falconstól is kikapó Cowboyst. Az 1960 óta szezononként legalább kétszer megrendezett derbire azonban mindkét csapat felszívta magát, s előbb Riley Cooper elképesztő elkapásával szerzett korán vezetést a hazai csapat, majd Felix Jones egyenlített 11 yardos passzjátékból.

A második negyed elején azonban 7-7-es állásnál eldőlt a meccs: a hazaiak irányítója, Michael Vick ugyanis hatalmasat kapott a vendégek falemberétől, Jay Ratlifftől, s agyrázkódással kellett letámogatni a pályáról. Mivel csak egy újonc, Nick Foles volt tartalékban, ezen a poszton pedig elképesztő sokat számít a tapasztalat, így gyakorlatilag könnyedén nyert Tony Romo és a Cowboys, végig legalább egy labdabirtoklásnyival vezetve.

Vereségével továbbra is mélyrepülésben az Eagles, s egyre biztosabb, hogy Andy Reid vezetőedző az idény végével távozik posztjáról; Jason Garettnek sincs értelme egyenlőre befizetni a jövő évi számlákat, ugyanis mindkét csapat 3-5-tel áll.

Seattle Seahawks - New York Jets 28-7

Kifejezetten rossz vendéglátó hírében áll a Seahawks, mivel a Washington állambéli csapatnak az ország leghangosabb szurkolói drukkolnak. Ennek megfelelően alaposan elverték a Mark Sanchezzel a kormánynál továbbra is bukdácsoló New York Jets-t (a mexikói származású irányító ezúttal is tragkiusan játszott, s csak 124 passzolt yardig jutott el). Sidney Rice és Golden Tate vezérletével ugyanis végig a kezében tartották a hazaiak a meccset, s Marshawn Lynh révén az órát is le tudták futtatni. A Jets 3-5-tel csoportja utolsó helyén található, s reménytelen az esete a rájátszásra; Pete Carrolléknak viszont jó esélye van bekerülni oda, révén 5-4-el épp a konferencia hatodik pozíciójában állnak.

San Francisco 49ers - St. Louis Rams 24-24 (h.u.)

Andy Reidéhez hasonlóan Jim Harbaugh feje is csoportrangadó közben főhetett afelől, hogy kit hozzon be a legfontosabb posztra. A 49ers irányítója, Alex Smith ugyanis egy futás végén hatalmasat kapott a Rams linebackerétől, Jo-Lonn Dumbartól, s őt is agyrázkódás miatt hosszasan kellett ápolni, mire kiderült, nem folytathatja tovább.

Helyette a másodéves Colin Kaepernick jött be. A renoi Nevada Egyetem egykori quarterbackje pedig legalább fél pontot megmentett csapatának, Brian Quick és Stephen Jackson hatpontos akcióira ugyanis Frank Gore és az ő futott TD-je érkezett válaszul. A hosszabbításban pedig bár mindkét csapatnak volt rá sansza, de nem tudta egyikőjük sem megszerezni a véget jelentő pontokat, így 2007 óta az első döntetlent ünnepelhették a felek. A 49ers 6-2-1-el a harmadik a főcsoportban, így egy hazai pályán rendezett rájátszásmeccs kinéz nekik; a Rams pedig 3-5-1-el utolsó a divízióban.

Távirati stílusban a többi mérkőzésről: Joe Flacco 3 TD-jének is hála 55 pontot akasztott a Ravens a Raiders nyakába... John Fox hazatértének nem örültek a Panthers szurkolói; egykori mesterük megleckézette a Párducokat... Eli Manning és a Giants a Steelers után újabb AFC Északi ellenféltől kapott ki a Bengals képében... 1968 óta hazai pályán a legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Miami, miután kapitulált az eddig tragikusan teljesítő Titans ellen... Adrian Peterson és Calvin Johnson párbaját hozta a Vikings - Lions derbi: előbbi 171 yardot futott, utóbbi pedig 207 yardot kapott el, végül mégis a Minnesota örülhetett... Tom Bradyék csak szűken bírták otthon tartani a győzelmet a jól kezdő, de aztán elfáradó Bills ellen... Elszenvedte első vereségét az Atlanta - a liga idáig egyetlen száz százalékos csapatát a New Orleans fektette kétvállra Drew Brees és Jimmy Graham remeklésének köszönhetően... Doug Martin parádéja nélkül is nyert a Tampa a San Diego ellen; a Buccaneerst ezúttal Josh Freeman vette szárnyai alá.

NFL
10. játékhét
Péntek hajnalban rendezték:  
Jacksoville Jaguars - Indianapolis Colts 10-27
   
Vasárnap rendezték:  
Baltimore Ravens - Oakland Raiders 55-20
Carolina Panthers - Denver Broncos 14-36
Cincinatti Bengals - New York Giants 31-13
Miami Dolphins - Tennessee Titans 3-37
Minnesota Vikings - Detroit Lions 34-24
New England Patiots - Buffalo Bills 37-31
New Orleans Saints - Atlanta Falcons 31-27
Tampa Bay Buccaneers - san Diego Chargers 34-24
   
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 23-28
San Francisco 49ers - St- Louis Rams 24-24
Seattle Seahawks - New York Jets 28-7
   
Chicago Bears - Houston Texans hétfő 2:20
   
Kedd hajnalban rendezik:  
Pittsburgh Steelers - Kansas City Chiefs 2:20