Ökölvívás

Klicsko megvédte címét, Wach megúszta a kiütést

Vlagyimir Klicsko pontozásos győzelemmel megvédte a WBA, WBO, IBF és IBO szervezetek nehézsúlyú világbajnoki címét a lengyel Mariusz Wach ellen a hamburgi ökölvívógálán.

Vlagyimir Klicsko

Vlagyimir Klicsko profiként eddig 58 győzelmet aratott és mindössze háromszor vesztett, ez volt a 22. címvédő meccse. Kihívója, Mariusz Wach hibátlan mérleggel (27-0-0, 15) érkezett és a szokásoknak megfelelően fogadkozott a találkozó előtt, a ringben viszont nem tudta megnehezíteni az ukrán sorsát.

Az első négy menetben nem sok érdemleges történt, óvatosan kezdtek, az ukrán fölényben volt, a lengyel inkább védekezett. Wach az ötödik menetben meglepte Klicskót, néhányszor betalált és ezzel alaposan felpaprikázta a címvédőt, aki a hatodik és a hetedik etapban keményen ráment riválisára. Wach méretes ütéseket szedett be, végül lábon kihordta a pofonokat. A nyolcadik menetben sem változott a helyzet, Klicsko  a kiütésre hajtott, többször is tisztán talált, kezdett komoly veszélybe kerülni a lengyel. Ennél nagyobb bajba viszont nem került Wach, aki a maradék időben hősiesen állta az egyre gyérülő rohamokat. Klicsko végül pontozással, megérdemelten győzött.

A 36 éves Vlagyimir Klicsko (59-3-0, 50) megvédte a WBA, WBO, IBF és IBO szervezetek nehézsúlyú világbajnoki címét, és immár 2004 óta veretlen.