Bulvár

Újabb ökölvívó legendával küzdhet meg McGregor

  • varin

Az ír ketrecharcos növelné esélyeit és ezúttal egy tíz éve visszavonult bokszolóval állhat ki.

A 2017-es év egyik legnagyobb sporteseménye volt Floyd Mayweather és Conor McGregor augusztusi összecsapása, melyet végül technikai KO-val az azóta már visszavonult ökölvívó nyert meg a 10. meneteben. Az ír ketrecharcos a várakozásoknál jobban szerepelt, így nem kizárt, hogy folytatni akarja majd karrierjét a kötelek között is. Kihívója már úgy tűnik lenne is, hiszen a 44 éves visszavonult legenda, Oscar De La Hoya úgy nyilatkozott, ő bizony két menet alatt kicsinálná McGregort.

"Tudom, hogy ki tudnám ütni a srácot két menet alatt. Ezért a harcért újra a kötelek közé állnék. Csak két menet, csak egy harc, semmi több" - nyilatkozta a kihívó fél, De La Hoya.

Fotó: Bleacher Report

A 2008-ban visszavonuló, hat különböző súlyban is világbajnoki címet szerző Golden Boy a fogadóirodák szerint favorit lenne McGregor ellen, hiszen az első vegasi offline bukmékerek számai szerint ha létrejön a harc, De La Hoyára körülbelül 1.70 lenne a szorzó, míg McGregorral duplázhatnánk pénzünket.

"Ha ez nem is lenne akkora volumenű harc, mint volt McGregor és Mayweather között, az könnyen elképzelhető, hogy szorosabb lenne, hiszen De La Hoyának hosszú felkészülésre lenne szüksége, hogy ismét versenyképes legyen" - nyilatkozta az egyik bukméker szóvivője.

Az MMA-oddsmester, Joey Oddessa szerint ennél lényegesen egyoldalúbbak lennének az esélyek. "Esélye sem lenne McGregornak, semmi sem. Ha De La Hoyára 1.30 feletti szorzót adnának, az már óriási ajándék lenne szerintem" - nyilatkozta Oddessa, akinek nagyon tetszene ez a matchup és véleménye szerint remekül promózható, izgalmas esemény lenne.

"Sportfogadási szempontból azonban ugyanolyan vakvágányra futhatnának az irodák a szorzók megállapításakor, mint ami történt Mayweatherék mérkőzésén.  De La Hoya az egyik legjobb visszavonult ökölvívó, McGregor pedig az egyik legjobban reklámozható atléta jelenleg" - mondta az oddsmester utalva arra, hogy sokak szerint anno Mayweatherre lényegesen magasabb szorzót kínáltak az irodák, mint az reális lett volna.

Oscar De La Hoya 2008-ban vonult vissza, miután Manny Pacquiao kiütötte őt, utolsó hat meccséből ráadásul hármat is elveszített: a már említett Pacman mellett Mayweather, Bernard Hopkins és Shaney Mosley is jobbnak bizonyult nála.