Serie A

Guardiola ügynöke az AC Milannal tárgyal, a klub tagad

Nem menesztik Massimiliano Allegrit, csupán az utódjáról tárgyalnak. A La Gazzetta Dello Sport értesülései szerint Pep Guardiola testvére és egyben menedzsere, Manuel Estiarte szerdán az AC Milan vezetőivel ült asztalhoz. Az olasz klub hivatalos közleményben tagadta az értesülést.

Pep Guardiola

A talján újság információja szerint az AC Milan 2013 nyarától szeretné megnyerni edzőnek Pep Guardiolát. A jelenlegi mester, Massimiliano Allegri a mostani szezon végig dolgozhatna, vagyis ha a La Gazzetta Dello Sport értesülései pontosak, akkor az eredményektől függetlenül felállítanák őt május végén.

Pep Guardiola jelen pillanatban szabadságát tölti, egy éven át biztosan nem dolgozik, de immár másodszor hozzák kapcsolatba az AC Milannal. A hírek szerint szeptemberben Adriano Galliani, a Milan második embere New Yorkban tárgyalt a spanyol szakemberrel, most pedig a tréner testvére és egyben ügynöke, Manuel Estiarte egyezkedik a kopasz góréval. Galliani és Manuel Estiarte szerdán délután beszélgettek, este pedig együtt nézik meg a Milan-Málaga Bajnokok Ligája-meccset. 

Az AC Milan közben hivatalos közleményben tagadta, hogy Galliani és Guardiola menedzsere szerdán tárgyalt volna. A La Gazzetta Dello Sport reakciója szerint ezzel a bejelentéssel kizárólag Allegrit védik és a lap biztos benne, hogy a felek találkoztak.