Abu-Dzabi Nagydíj

Alonso a végső határig üldözné a Red Bullokat

A címvédő Sebastian Vettel mögött 13 pontos hátrányban lévő Fernando Alonso egyáltalán nem adta még fel a Forma-1-es világbajnoki címért folyó versenyt.

A Ferrari versenyzője az Abu-Dzabi Nagydíjat felvezető sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nekik továbbra is saját magukra kell figyelniük, és nem a fő rivális Red Bullal kell foglalkozniuk.

Fernando Alonso és Felipe Massa az Abu-Dzabi Ferrari Worldben 2012-ben.

"A technikai hibák mindig ott lógnak a levegőben. Náluk és nálunk is bekövetkezhetnek. Tudjuk, hogy a saját autónkra, a vezethetőségre kell koncentrálnunk, és gondoskodnunk kell arról, hogy a kocsi mindhárom hátralévő versenyt gondok nélkül befejezze. Ha mégsem így történne, nagyon nehéz lenne a vb-címért harcolni" - nyilatkozta a spanyol.

Alonso az ellenfél autóját összességében azért megbízhatatlanabbnak érzi.

"Tudjuk, hogy a Red Bull néha törékenyebb. Láttuk ezt legutóbb is, amikor Mark Webber elvesztette a KERS-t. Szóval üldöznünk kell őket. A határon kell lennünk az egész versenyen, mert az utóbbi időben túl könnyű futamaik voltak. Ha Vettel kocsijában tönkre megy a KERS, senki nem veszi észre, mert 10 másodperces előnye van. Szóval nem tölthetünk el egy újabb versenyt ilyen távol tőlük, ott kell lennünk a nyakukon" - összegezte a célokat a kétszeres világbajnok.