Bundesliga

Fontos dolog saját magam és Magyarország számára - Szalai triplája után

A Mainz 3-0 arányban legyőzte a Hoffenheimet a Bundesliga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

A találkozó mindhárom gólját Szalai Ádám szerezte, a magyar csatár karrierje első mesterhármasát ünnepelhette a Bundesligában.

Szalai mesterhármast jegyzett a Hoffenheim ellen

"A legfontosabb számomra, hogy három pontot szereztünk" - nyilatkozta a lefújás után a magyar csatár. "Azonban természetesen nagyon örülök a gólok miatt, fontos dolog ez saját magam és Magyarország számára is. A vezetőedző utolsó szavai a szünetben azok voltak, hogy gyorsan szerezzük meg a második gólt, ezt megvalósítottuk. A szurkolók örülhetnek, a nemzetközi kupában való részvételről énekelhetnek és eufóriába eshetnek, ezt azonban nekünk nem szabad megtennünk" - intett óva Szalai.

Szalait vezetőedzője is megdicsérte. "Természetesen Ádám volt ma a nyerőember. Tudjuk milyen hatalmas jelentőséggel bír a csapatnak, ezt elsősorban találatai mutatják meg. Ezen kívül ő a legelőrébb helyezkedő hátvédünk" - nyilatkozta Thomas Tuchel.

A Mainz jelenleg ötödik helyen áll a tabellán, amely Európa Liga indulást érne. Szalai hét góljával felzárkózott a góllövőlistát vezető Mario Mandzukic mellé.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239544