Forma-1

Semmit sem javultunk a Red Bullhoz képest - Alonso

Tovább fejleszti idei versenyautóját a Forma-1-es Ferrari csapat, miután a legutóbbi három versenyen Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnoki címvédő német pilótája diadalmaskodott, s összetettben átvette a vezetést a spanyol Fernando Alonsótól.

Fernando Alonso

"Legalább két tized másodpercet javulnunk kell" - nyilatkozta Stefano Domenicali, az olasz istálló csapatfőnöke. "Ez persze nem azt jelenti, hogy teljesen átalakítjuk az autót, összességében kisebb módosításokról van szó."

Alonso az Auto, Motor und Sport című szaklapnak azt mondta, hat futam óta semmit sem változtattak a Ferrarin, pedig a fejlesztésre nagy szükség lett volna.

"A csapattal együtt én is a lehető legtöbbet hoztam ki az autóból, de a Red Bullhoz képest semmit sem javultunk" - tette hozzá a Renault-val kétszer is világbajnok (2005, 2006) spanyol.

A sorozatban két vb-címet nyert Vettel a legutóbbi három GP-n diadalmaskodott, így 215 pontja van, míg Alonso 209 ponttal áll a második helyen. Utóbbi az elmúlt három versenyen összesen 45 pontot veszített riválisával szemben. A Forma-1-es vb következő futamát, az Indiai Nagydíjat jövő vasárnap rendezik.