NB II

Bücs Zsolt gladiátorokat szeretne látni a soproni csapatban

  • HK

A Sopron frissen kinevezett vezetőedzője a 63.hu-nak elmondta, hogy a jó játék mellett több harcosságot vár a csapatától.

Bücs Zsolt harcos soproni csapatot vár

A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Soproni VSE megerősítette a vezetőedzői poszton Bücs Zsoltot. A korábbi másodedző, Soós Imre menesztése óta megbízott edzőként irányította a csapatot, most már teljes egészében ő felel a szakmai munkáért. A szakembert arról kérdeztük, mennyire lepte meg a felkérés.

"Szombaton vége volt a mérkőzésnek, és derült égből a villámcsapásként ért, hogy véglegesítettek, nem számítottam rá - mondta Bücs Zsolt a hathárom.hu-nak. - Továbbra is kétéves szerződésem van a klubbal, az anyagi kondíciók sem változtak. A cél továbbra is bennmaradni az NB II-ben, vagyis az első ötbe kerülni. Ha nem beszélnénk róla, akkor becsapnánk magunkat: kicsit gödörben van a csapat. Legutoljára a Győr ellen nyertünk, utána Gyirmóton kikaptunk, Ajkával ikszeltünk, és sajnos Szigetszentmiklóson is vereséget szenvedtünk. Létkérdés lenne, hogy pénteken nyerjünk a Zalaegerszeg ellen, hogy ne szakadjunk le az első öttől. Hat pont a különbség jelenleg a harmadik helyezettel szemben, szóval nagy lemaradásról még nincs szó, de sokkal több pontot már nem veszíthetünk."

A szakvezető még nem tudja, télen szüksége lesz-e erősítésekre, ez a következő mérkőzéseken is múlik. Az mindenesetre tény, hogy a segédedzői munkák után immár vezetőedzőként más lesz a feladata.

"Bár az edzőváltás váratlanul ért, fel vagyok arra készülve, hogy vezetőedzőként irányítsam az együttest. Teljesen enyém a felelősség mostantól a csapat szerepléséért. Nagyon motivált és győztes típusú vagyok, nem szeretem a vesztes típusú embereket. Erről is beszélgettünk ezen a héten, hogy ide harcosok, gladiátorok kellenek. Ha harcolsz, akkor később jól is fogsz játszani és megnyered a csatát. Nem csak kisebb csatákat, hanem a háborút is megnyered, ha megvan az alázatod a futball iránt."

A Nyugati csoportban nem könnyű meghatározni a pontos erőviszonyokat, a Sopronnak azonban nem lehet más célja, mint az első ötbe kerülni.

"Itt csak játékkal nem lehet nyerni. Ha nem brusztolsz, nem hajtasz, akkor nem tudsz előrébb jutni. Azok a jobb csapatok, akik küzdenek, hajtanak és megvan a játékosokban az a kvalitás, hogy el tudják dönteni a mérkőzéseket. Az előttünk lévő öt csapat mindenképpen a riválisunk, előzetesen odavárta mindenki a Zalaegerszeget, a Szigetszentmiklós egy sötét ló, a Csákvár is jól szerepel újoncként, és ott van még a Veszprém is. 7-9 csapat pályázik az első ötbe kerülésre. Nehéz csata lesz, de megfelelő alázattal sikerülhet elérni a célunkat" - mondta Bücs Zsolt.