VB 2014

A hollandok Romániában is négyet rúgva győztek

A listavezető holland válogatott fölényesen legyőzte eddigi legkomolyabb üldözőjét, Románia együttesét az európai világbajnoki selejtezők D csoportjában.

A román védelem hasonlóan gyengén szerepelt a hollandok ellen, mint néhány héttel ezelőtt a magyar. Ezen a találkozón is Lens szerezte meg a vezetést, igaz, jóval nehezebb helyzetből: egy szöglet után Tatarusanu kapus kiütötte a labdát, de az hiába szállt 18 méterre, az ott, ezúttal mélyebbről érkező csatár gyönyörűen visszafejelte a jobb felsőbe. (0-1)

Ahogy Budapesten, Bukarestben is Martins Indi következett, aki nagyon könnyen levált a védőiről egy oldalsó szabadrúgásnál, és könnyedén belsőzött a kapuba. (0-2)

Rafael van der Vaart örül a Románia ellen szerzett góljának Bukarestben 2012-ben.

Az első félidő hajrájában Marica szépen bontotta meg a holland védelmet, és távolról lőtt laposan Stekelenburg kapujába (1-2), de a szépítés után nem sokkal van der Vaart visszaállította a kétgólos vendégelőnyt. Tamas szabálytalankodott a tizenhatoson belül a játékvezető szerint, a Hamburg középpályása pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. (1-3)

A szünet után a hollandok egyértelműen több területet adtak a románoknak, és inkább a kontrákra próbáltak építeni. A saját térfelüket azonban jól zárták le, ezért kevés volt a hazai helyzet. Talán Stancué volt a legnagyobb, az 52. percben Stekelenburgnak kellett védenie a kísérletét.

Hiába próbálkoztak azonban a hazaiak, a hajrában újabb gólt kaptak. Robin van Persie Narsingh-tól kapott egy jó lapos beadást egy ellentámadás végén, és könnyedén passzolt a hálóba. (1-4)

A Manchester United csatára egy szabadrúgásból még egy gólt szerezhetett volna, de a román kapus szépen kiütötte a léc alá tartó labdát, így nem változott az eredmény. Hollandia így is egyedül lesz 12 pontos a D csoportban.

Világbajnoki selejtezők
D csoport
Románia-Hollandia 1-4 (1-3)
gólszerzők: Marica (40.), illetve Lens (9.), Martins Indi (29.), van der Vaart (45+2.), van Persie (86.)
 
korábban:
Andorra-Észtország 0-1 (0-0)
gólszerző: Oper (57.)
 
Később:
Magyarország-Törökország 20:30