Forma-1

Vettel 2014-ben érkezik a Ferrarihoz - sajtóhír

A BBC a Ferraritól származó információra hivatkozva írta meg, hogy a kétszeres világbajnok, és az idei pontversenyt is vezető Sebastian Vettel a következő szezon végén elhagyja a Red Bullt és a maranellói istállóhoz szerződik.

Vettel Ferrariba való átigazolásáról régóta pletykálnak, de jövőre még biztos nem ül a 25 éves német a tűzpiros autóba, ugyanis napokon belül bejelenthetik, hogy az utóbbi futamokon meggyőzően teljesítő Felipe Massa lesz Fernando Alonso csapattársa 2013-ban is.

Az angol közszolgálati médium szerint Vettel előszerződést is kötött a Ferrarival - kérdés, hogy mit szól ehhez a szintén kétszeres vb-első Alonso, akinek a pletykák szerint vétójoga van csapattársa személyével kapcsolatban, Lewis Hamilton idei érkezését is megtorpedózta. A spanyolnak jelenleg hat pont a hátránya a világbajnoki pontversenyben német riválisa mögött.

Az előszerződés tényét Vettel és a Red Bull is tagadja. "Kétség sem férhet hozzá, hogy Sebastian Vettel 2014-ben is a Red Bull Rancing része akar lenni" - mondta Christian Horner csapatfőnök. Vettelt 2014-ig köti megállapodás az osztrák istállóhoz, de Dr. Helmut Marko főtanácsadó már korábban jelezte, vannak olyan záradékok a szerződésben, amelyek lehetővé teszik távozását.