VB 2014

Könnyed házi feladat Rotterdamban, Andorra megúszta három góllal - videó

A 2014-es brazíliai világbajnokság D-jelű selejtezőcsoportjában, melyben a magyar labdarúgó-válogatott is szerepel, Hollandia a papírformának megfelelő, magabiztos győzelmet aratott Andorra ellen Rotterdamban. Louis Van Gaal együttese 3-0-ás győzelmével megőrizte vezető helyét a csoportban, a szintén százszázalékos Románia előtt.

Huntelaar legtöbbször csak a hátsóját mutatta az andorrai védőknek - Fotó: AFP

"Csak az első húsz percet bekkeljük ki valahogy" - hangzik az ismerős mondat a párharc gyengébbik résztvevőjétől. Andorra legfeljebb a tisztes helytállásban reménykedhetett a világbajnoki ezüstérmes Oranje otthonában, de már a 6. percben hátrányba került, miután Rafael Van der Vaart egy kényszerítőt követően 21 méterről lőtt a bal alsó sarokba. (1-0) Tíz perc sem telt el és jött a következő csapás, Klaas Jan Huntelaar a vendég védők asszisztálása mellett hat méterről fejelt a hálóba. (2-0)

A hollandoknál olyanok is lehetőséget kaptak, akik nemzetközi szinten még nem tartoznak a rutinos labdarúgók közé. A Feyenoord-duó, Daryl Janmaat és Ruben Schaken másodszor húzhatta magára a nemzeti csapat mezét, utóbbi a 49. percben be is vette a andorraiak kapuját, a védők ügyetlenkedését kihasználva hat méterről belsőzött a kapuba. (3-0) Louis Van Gaal fiai könnyed győzelemmel hangoltak a keddi, bukaresti csoportrangadóra, ahol a szintén százszázalékos román válogatott lesz Hollandia ellenfele.

Vb-selejtező
D-csoport
Hollandia-Andorra 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Van der Vaart (6.), Huntelaar (14.), Schaken (49.)
 
Észtország-Magyarország 0-1 (0-0)
 
Korábban:
Törökország-Románia 0-1 (0-1)