NFL

Az Eagles az utolsó pillanatokban bukta el a pennsylvaniai derbit

  • Molnár Dávid

A profi amerikai futball-liga (NFL) vasárnap kora esti mérkőzéseinek nagy rangadóját a Pittsburgh Steelers nyerte, miután Shaun Suisham mezőnygóljával a végszónál fordítottak és győzelmet arattak. A Miami idegenben verte a Cincinnatit, Eli Manningék pedig újabb vereségben részesítették a Cleveland Brownst. A Green Bay újabb meglepetés vereséget szenvedett, ezúttal Indianapolisban, míg a fővárosban Robert Griffin lesérült, miközben a csapata kikapott a Falconsszal szemben.

Pittsburgh Steelers - Philadelphia Eagles

Ezúttal Pittsburgh adott otthont az elmúlt nyolc év harmadik pennsylvaniai rangadójának, amerikai futballban. Ben Roethlisbergerék egy hét szünet után léptek ismét pályára, azzal a szándékkal, hogy mérlegüket 2-2-re javítsák, miután két hete nagy meglepetésre kapituláltak az Oakland vendégeként. A Steelers irányítója nem igazán tudta kiheverni, hogy élete egyik legjobb teljesítményével sem volt képes csapata kivívni a sikert, és az Eagles ellen ez nagyon meglátszott: 207 dobott yardja mellé futott még 14-et, de ezen kívül semmi mást nem tudott felmutatni hatvan perc játékidő alatt.

Michael Vick (2 touchdown-passz) ellenben megtalálta végre azt a felszerelését, amelyben képes hétről hétre az Eagles segítségére lenni, de ezúttal a végkifejlet nem nekik kedvezett. Míg a Giants egy héttel korábban az utolsó pillanatokban kétszer is mezőnygólt vétett, addig a Steelers rúgója, Shaun Suisham nem tette meg ezt a szívességet a vendégeknek, és így a zárszóra pont fordítani tudott a Steelers.

Az Eagles újabb olyan találkozón van túl, melyen kettő vagy kevesebb pont döntött, de most kerültek először a vesztesek oldalára, ami viszont sokak szerint már kijárt Vickéknek. A vereség ellenére azonban továbbra is vezetik csoportjukat, míg a Steelers bizakodhat abban, hogy ebből a sikerből építkezhetnek tovább a jövőben.

Hathárom-tipp:
A Steelers drukkereken kívül a hathárom.hu sportfogadói is örömmel csettinthettek a meccs végeztével, hiszen a tippünk így bejött. Igaz, volt ok az izgalomra rendesen.

New York Giants - Cleveland Browns

A vendég nyeretlen együttes kihasználta a kezdeti előnyt a mérkőzésen, és már 5 perc elteltével 14-0-ra vezettek New Yorkban. Ezt követően azonban Eli Manning végre kezébe vette az irányítást, és egy nem akármilyen félidő zárásnak köszönhetően 27-14-re fordítottak a nagyszünet előtt. A hátralévő időszak már levezető volt a Giants számára, bár a védelem a kelleténél több teret adott Brandon Weedennek, aki a szokásos interceptionjei mellett most touchdown-passzokat is felírhatott a számlájára, szám szerint kettőt. Manning három touchdownt készített elő, és volt egy csodálatos szakasza, amikor is zsinórban öt előretörést zárt pontokkal a Giants támadóegysége.

Cincinnati Bengals - Miami Dolphins

Cincinnatiben született meg a vasárnapi mérkőzések első meglepetése, ahol a Miami kiharcolta a győzelmet. A hazai együttes Mike Nugent mezőnygóljai révén 6-0-val kezdte a meccset, de ezután két touchdownt szerzett futásból az ellenfél, amire Andy Dalton csak a negyedik negyed elején tudott válaszolni. A hátralévő időszakban a Cincinnati mezőnygól kísérletet tévesztett el, majd a következő támadásnál a védők elcsípték Andy Dalton passzát, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A Dolphins második győzelmét aratta a szezonban, és végre elmondhatják magukról, hogy ők is képesek egy szoros meccsen diadalmaskodni az elmúlt két hét csalódást keltő eredményei után.

Indianapolis Colts - Green Bay Packers

Andrew Luckékra a Steelershöz hasonlóan szintén kedvező hatással volt a múlt heti szabadnap, hiszen nem akármilyen skalpot gyűjtöttek be hazai pályán. Bár a Green Bay a szezon eddigi részében egyáltalán nem nyújtja azt, amit az elmúlt két idényben megszokhattak a nézők Aaron Rodgerséktől, de mégis esélyesekként vágtak neki a mérkőzésnek, amin Luck végül fel tudta venni a kesztyűt a tavalyi alapszakasz MVP-vel - és ez győzelmet ért a Coltsnak. A 2012-es draft legelőkelőbb helyén húzott irányító két touchdown-assziszton, és egy futott touchdownon túl 362 yarddal segítette előre a Colts támadásait, amire Rodgers csupán 243 yarddal, viszont három TD-passzal tudott kontrázni.

Hathárom-tipp:
Míg a Steelers mérkőzésén sportfogadóinknak kedvezett a végjáték, addig Indianapolisban kevésbé. A Green Bay újabb csalódást keltő eredményen van túl, amit a pénztárcánk is bánt.

A Packers a negyedik negyedben a touchdown után igyekezett még inkább ellógni, és a szokásos egy pontot érő mezőnygól helyett megpróbáltak két extra pontot kicsikarni még a támadásból, de Rodgers James Jonesnak intézett passza nem sikerült. A fordulásból Luck végül fél perccel a vége előtt kiszolgálta Reggie Wayne-t, aki az egész mérkőzésen sziporkázott, de ezzel a touchdownnal tette fel igazán a koronát a 212 yardos teljesítményére. A Packers így ismét visszaesett 50%-os mutató alá, míg az Indianapolis 2-2-re javította mérlegét.

Washington Redskins - Atlanta Falcons

Robert Griffinnel kezdte, de nélküle zárta a mérkőzést a Redskins, amikor hazai pályán fogadták az eddig veretlen Atlantát. A fiatal irányító a második félidő közepén volt kénytelen elhagyni a pályát, miután összeütközött a Falcons linebackerével, és ez alaposan megrendítette a hazaiakat. Bár Griffin cseréje, Kirk Cousins kiszórt egy touchdown-passzt, de nem tudott olyan energiát vinni a Redskins támadásaiba, mint az elsőszámú karmester. A védelem eközben a Matt Ryan-Michael Turner féle kombinációval sem tudott mit kezdeni, és így hiába vezetett három és fél negyeden keresztül a Washington, végül fejet kellett hajtaniuk a Falcons előtt. Az Atlanta öt forduló után is veretlen, és utcahosszal vezeti csoportját a gyengélkedő csoportellenfelek miatt.

Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens

A Cleveland után egy másik sereghajtó ellen is alaposan megszenvedett a Baltimore, de ezúttal is nekik kedvezett a végeredmény. A Ravens Kansas Citybe látogatott, ahol Joe Flaccónak igazán nem ment a labdadobálás: 50%-os hatékonyság alatt passzolt mindösszesen 187 yardot, és touchdown előkészítést sem jegyezhetett fel a mérkőzésen. A Ravens szerencséjére Matt Cassel sem vált hirtelen szupersztárrá a túloldalon, Jamaal Charles pedig hiába futott sokat, a hazaiak is csak mezőnygólokig jutottak. A találkozó végül touchdown nélkül zárult, a Ravens pedig csupán Justin Tucker három mezőnytalálatával, azaz kilenc ponttal is nyerni tudott idegenben.

NFL alapszakasz
5. forduló
Cincinnati Bengals - Miami Dolphins 13-17
New York Giants - Cleveland Browns 41-27
Indianapolis Colts - Green Bay Packers 30-27
Pittsburgh Steelers - Philadelphia Eagles 14-16
Washington Redskins - Atlanta Falcons 17-24
Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens 6-9
   
Később:  
Jacksonville Jaguars - Chicago Bears  
Carolina Panthers - Seattle Seahawks  
San Francisco 49ers - Buffalo Bills  
New England Patriots - Denver Broncos  
Minnesota Vikings - Tennessee Titans  
New Orleans Saints - San Diego Chargers  
   
Kedd hajnalban:  
New York Jets - Houston Texans 02:30
   
Korábban:  
St. Louis Rams - Arizona Cardinals 17-3