VB 2014

Nasri eltiltása lejárta után sem tagja a francia keretnek

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét csapata Japán elleni barátságos és Spanyolország elleni vb-selejtező mérkőzésére. A legnagyobb meglepetés, hogy az együttesből kimaradt a nyári Európa-bajnokság után eltiltást kapott, de már szabadon behívható Samir Nasri.

Nasri annak ellenére nem került keretbe, hogy a Manchester Cityben eddig hétszer már kezdő volt a szezonban. Igaz, emlékezeteset messze nem nyújtott, Roberto Mancini többnyire le is cserélte őt.

A középpályást azt követően tiltotta el három meccsre a nyáron a francia szövetség, hogy az Európa-bajnokságon összeveszett néhány újságíróval csapata Spanyolország elleni negyeddöntős veresége után.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europai-vb-selejtezo-i-csoport-2012-2013/1116490 
Nemzetközi foci
A francia válogatott kerete a Japán és a Spanyolország elleni mérkőzésekre
kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Montpellier), Mickael Landreau (Lille)
hátvédek: Gaël Clichy (Manchester City), Patrice Evra (Manchester United), Christophe Jallet (Paris Saint-Germain), Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain), Adil Rami (Valencia), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier), Laurent Koscielny (Arsenal), Mathieu Debuchy (Lille)
középpályások: Yohan Cabaye (Newcastle), Maxime Gonalons (Lyon), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Mathieu Valbuena (Marseille), Moussa Sissoko (Toulouse), Etienne Capoue (Toulouse), Lassana Diarra (Anzsi Mahacskala)
csatárok: Karim Benzema (Real Madrid), Oliver Giroud (Arsenal), Bafetimbi Gomis (Lyon), Jeremy Menez (Paris Saint-Germain), Franck Ribery (Bayern München)