Inter

A sok múltbeli tettét bánó Cassanót a házasság és az apaság nevelte meg - interjú

  • Bodnár Gergő

Antonio Cassano kiváló formában kezdte a Serie A 2012-2013-as szezonját. Az Inter támadója az első hat fordulóban négyszer volt eredményes. A 30 éves játékos hétfő este szokatlanul nyílt és hosszú interjút adott az egyik olasz televíziós társaság, a Mediaset Italia 2 új, "Undici" (Tizenegy) című műsorában. A sport témájú talk showban Cassano beszélt nyári klubváltásának okáról, és arról, hogy szíve szerint a Sampdoriában fejezné be a pályafutását.

"A Milanban egész egyszerűen nem éreztem magam fontosnak, ezért hagytam el a csapatot. Tisztában vagyok vele, hogy a vasárnapi derbin fütyülni fognak a szurkolók, de ennek ellenére szeretnék köszönetet mondani nekik. Betegségem alatt nagyon sok szeretet kaptam tőlük. Azt is látni kell, a Milan sokat gyengült. Ibra és Thiago Silva elvesztését nem lesz könnyű kiheverni" - mondta az interjú elején Cassano.

Antonio Cassano az Inter játékosaként örül egy góljának a Serie A-ban 2012-ben.

"Nem tudom megmondani, hogy játszottam-e valaha ilyen jó formában. Tény, sok gólt szerzek, de számomra legalább ilyen fontosak a gólpasszok is. Nincs mit szépíteni, eddigi karrierem során nem sokszor hoztam ki magamból a maximumot. Jó, ha 30-40 százalékot teljesítettem. Nekem mindig is az volt a legfontosabb, hogy jól érezzem magam az aktuális csapatomnál. Ezért is fáj, hogy a múltban sokszor nem viselkedtem megfelelően. Hibáztam Capellóval kapcsolatban, akitől nagyon sok segítséget kaptam. Ő sokat tettem értem, én viszont ezt nem viszonoztam" - utalt vissza önkritikusan a Románál és a Real Madridnál töltött időszakokra az Interben 6 forduló alatt 4 gólig jutó támadó.

"A Sampdoriától való távozásom sem alakult könnyen. Garrone elnök úrral ugyancsak hibáztam. Ő úgy tekintett rám, mint a fiára. Jó lenne leülni vele újra, és átbeszélni a múltat. Szívem szerint a Sampban fejezném be a pályafutásomat. Genova az a város ahol nagyon szívesen élnék azt követően, hogy felhagytam a profi labdarúgással."

Cassano az olasz válogatottról is beszélt: "2006-ban Marcello Lippi nagyon őszinte volt velem. Magához hívott és kijelentette, nem visz el a vb-re. Négy évvel később talán nem jó súgókra hallgatott velem kapcsolatban, ezért maradtam ki. Jelenleg Prandellivel kiváló a viszonyunk, nagy álmom, hogy az ő irányítása alatt játszhassak a következő világbajnokságon."

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287031 

A 30 éves játékos az interjúban az olasz bajnokság idei szezonjáról is ejtett pár szót: "A Juventusnak jelenleg nincs ellenfele. Arra is van esélyük, hogy jó pár évig uralják az egész mezőnyt. Talán csak a Napoli lehet veszélyes rájuk" - mondta Cassano.

A beszélgetés végén az Inter támadóját megkérték arra, hogy állítsa össze az álomcsapatát. Talán a Sampdoriás múlt kísértett, de Cassano egyik középpályásnak a genovaiak kapitányát, Angelo Palombót jelölte.

"Miután megházasodtam, teljesen megváltoztam. A családalapítás volt számomra a nagy fordulat. Még nem tudjuk, jön-e harmadik baba, de ha lehet kívánni valamit, azt kérném, hogy legyen fiú. A nevét még úgy sem választottuk ki" - zárta a beszélgetést Antonio Cassano, akinek feleségéről, Carolináról néhány hete röppent fel, hogy várandós második gyermekükkel.