Bajnokok Ligája

Pirlo megérdemelte volna az Aranylabdát - Mircea Lucescu

A Bajnokok Ligája E csoportjában a második fordulóban Juventus-Sahtar Donyeck mérkőzést rendeznek. A Juventus másodedzője, Massimo Carrera technikás focira számít az ellenféltől, míg Mircea Lucescu, a Sahtar vezetődezője a Pirlóval esedékes találkozásra vár.

A Juventus a hétvégén rendkívül simán győzte le a Romát, így továbbra is élen áll az olasz bajnokságban. Az olasz csapatnál azonban nem esnek abba a csapdába, hogy lebecsülnék az ukránokat. "A Sahtar technikailag nagyon jó, szakvezetője pedig ismeri az olasz labdarúgást" - utalt a Juventus másodedzője, Massimo Carrera arra, hogy Mircea Lucescu a kilencvenes években a Pisa, a Reggiana, a Brescia és az Inter mestere is volt. "Rengeteg brazil játékossal rendelkeznek, tehát óvatosnak kell lennünk, mert igen ügyesek, és értik hogyan kell játszani a focit. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mindent bele kell adnunk és a Juve-stílust kell képviselnünk. Erős a védelmük, s 25 összecsapás óta veretlenek, már csak ezért is tiszteletet érdemelnek" - tette hozzá Carrera.

Mircea Lucescu nagyon várja az Andrea Pirlo elleni mérkőzést

A Sahtar tíz mérkőzésből tíz győzelemmel vezeti az ukrán bajnokságot, utoljára 2011. október 23-án szenvedett vereséget hazai színtéren a Metaliszt Harkiv ellen. "A Juve nagyon szervezett csapat, s keményen dolgoztak, hogy visszajussanak oda, ahol évekkel ezelőtt voltak" - utalt a Sahtar vezetőedzője, Mircea Lucescu arra, hogy az olasz klub utoljára a 2005/06-os idényben nyert - később bundabotrány miatt elvett - scudettót. "Jól játszanak, csakúgy, mint mi. Nagyon nehéz lesz, mert hosszú idő óta először vesznek részt a Bajnokok Ligájában, s 41000 fanatikus fogja őket buzdítani. Úgy gondolom jelenleg a Juve az egyik, ha nem a legjobb együttes Európában, így hatalmas kihívás lesz a keddi mérkőzés" - tekintett előre Lucescu.

Olaszországi edzősködése alatt a román szakvezető együtt dolgozhatott a fiatal Andrea Pirlóval. A tréner azóta is nagy becsben tartja az irányítót. "Jól ismerem Andrea Pirlót. Amikor a Bresciánál alkalmaztak, 15 és fél éves volt, de már akkor figyelmet követelt magának, s azóta is tartjuk a kapcsolatot. A fejlődése kivételes, s az alapján, ahogyan tavaly a bajnokságban és a válogatottban teljesített, megérdemelte volna az Aranylabdát. Azzal megkoronázhatta volna pályafutását, de nekem mindig ő lesz a legjobb" - méltatta egykori játékosát Lucescu.

A Sahtar az előző fordulóban győzött a dán Nordsjaelland elen, a Juventus pedig döntetlent játszott a Chelsea otthonában. 

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-e-csoport-2012-2013/1322503