Bajnokok Ligája

Carrick döntött Manchesterben, brazil gólokkal nyert a Kolozsvár

A Manchester United 1-0-ra verte otthon a Galatasarayt a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának első fordulójában. A négyes másik meccsén a CFR Cluj kétgólos sikert aratott a Braga otthonában.

Mindkét csapat négygólos sikerrel melegített, a Manchester United a Wigant verte, a Galatasaray az Antalyasport intézte el. Az Old Traffordon is gyorsan folytatódott a gólgyártás. A 7. percben pazar passzokkal operált az angol csapat, zárásként Kagawa küldte a védelem mögé a labdát, Carrick jobbal elhúzta Muslera kapus mellett, majd ballal, estében, 12 méterről az üres kapu közepébe helyezte (1-0). A 39. percben kis híján egyenlített a Galatasaray, egy szögletet követően Altintop 16 méterről a bal oldali kapufát találta el. Az 51. percben Rafael tört be a 16-oson, de Ylmaz buktatta, a 11-est Nani vállalta, öt lépéről neki sétált, megállt, lőtt, a jobb sarokba tartó labdát Muslera vetődve kiütötte. A hajrában támadott a török csapat, néha beszorult a Manchester United, ám a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Sir Alex Ferguson együttese győzelemmel kezdett a Bajnokok Ligájában.

Manchester United

A Braga-CFR Cluj derbi kapusai mindkét klubot jól ismerik. A portugálok hálóőre, Beto a 2011/12-es idényt a kolozsváriaknál töltötte, 27 bajnoki meccsen jutott szóhoz és aranyéremmel zárta a szezont. Eközben a románok portása, Mário Felgueiras a Bragánál játszott a 2008/09-es szezonban. Kettejük közül Beto kapitulált először, a 19. percben kontrából Sougou söpört el a bal oldalon, középre passzolt, Bastos egyedül vezethette kapura a labdát és 16 méterről a jobb sarokba küldte (0-1). A 34. percben ismét a brazil Bastos szomorította a portugál közönséget, a bal oldalon három védőt is átjátszott, erőszakosan kapura tört és hét méterről a hosszú felsőbe lőtt (0-2). A szünet után nem esett gól, brazil gólokkal három ponttal távozott a kolozsvári gárda. Vass Ádám, a CFR játékosa sérülés miatt nem kapott helyet a vendégek keretében.


 


 

Bajnokok Ligája
H-csoport, 1. forduló
Manchester United-Galatasaray 1-0 (1-0)
Gól: Carrick (7.)
 
Braga-CFR Cluj 0-2 (0-2)
Gól: Bastos (19., 34.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1322497