Bajnokok Ligája

Óriásit kellett harcolnia a győzelemért a Manchester Unitednek

Korán kétgólos hátrányba került, de fordítani tudott a Manchester United a Braga ellen a Bajnokok Ligája H csoportjában a 3. fordulóban. A CFR Cluj sokáig vezetett a Galatasaray otthonában, de emberhátrányban játszva nem tudta megőrizni az előnyét.

Manchester United-Braga

A Braga vezetőedzője, José Peseiro a meccs előtt azt mondta, nyerni szeretnének az Old Traffordon, és gyorsan kiderült, hogy a portugál szakember nem a levegőbe beszélt, ahogy az edzők sokszor szoktak. A vendégek rögtön megszállták a Manchester United térfelét, és két percnyi nyomás elég is volt tőlük a gólszerzéshez. Egy bal oldali beadásnál Alan kevéssel megelőzte az emberét, és a jobb alsóba fejelt. (0-1)

A találatra a hazaiak gyorsan próbáltak válaszolni, lendületesen indultak előre, de csak néhány szögletet tudtak kiharcolni. A Braga ezzel szemben a 20. percben újra eredményes volt: Eder Carricket hagyta ott a bal szélen, az alapvonalról a kapu elé gurított, onnan pedig Alan lábbal is betalált. (0-2)

Ugyan egy-két percig zavar látszott a Manchester United játékosain, a szépítés gyorsan, öt perccel később összejött. Van Persie cselezett a bal oldalon, és bár őt felborították, Kagawahoz került a labda, aki beadott. Chicharito érkezett, fejelt, és bár Beto kézzel kifelé ütötte a labdát, a térdéről befelé pattant a játékszer. (1-2)

Chicharito Javier Hernández fejel gólt a Manchester United-Braga Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2012-ben.

Kicsivel később van Persie a bal alsó mellé lőtt, de a portugál csapatnak is voltak lehetőségei, Eder és Alan is veszélyesen játszott. Az angol együttes leginkább a széleken talált helyet a támadásokhoz, de hiába jöttek beadások mindkét oldalról, a védők ezeket rendre tisztázták.

A fordulás után talán a korábbinál is nagyobb fölényben voltak a manchesteriek, de a Braga jól védekezett, kevés veszélyes lehetőség alakult ki. A 62. percben aztán igazi veszély nélkül is összejött az egyenlítés a hazaiaknak. Egy szöglet után Evans nem találta el a labdát, de Alanról visszakerült elé, és be tudta kotorni. (2-2)

Az egy pontot érő gól egyáltalán nem nyugtatta meg a Vörös Ördögöket, erőltették a támadásokat, és Nani közel is járt a gólhoz, de Beto hatalmasat védett a balról jövő lövésénél. A 75. percben aztán Cleverley jobb oldali beadásánál megint Chicharito érkezett remekül, és második gólját fejelte a hálóba. (3-2)

A hajrában az előnybe került hazai csapat teljesen átadta a területet a vendégeknek, akik be is nyomták ellenfelüket a kapuja elé, de csak egyetlen komoly helyzetet tudtak felmutatni, Zé Luis akkor sem találta el a célját. A Manchester United így nagyot küzdve fordított kétgólos hátrányból, és százszázalékos teljesítménnyel vezeti a H csoportot.

Galatasaray-CFR Cluj

A sérült Vass Ádám természetesen nem lehetett ott a kolozsvári együttesben, de nélküle is jobban kezdett csapata. Egy bal oldali beadásból a 19. percben Nounkeuról a saját kapujába került a labda, így a vendégek szereztek vezetést. (0-1)

A Galatasaray az első félóra végén emberelőnybe került Matias Aguirregaray második sárga lapja után, valamivel később pedig az egyenlítésre is nagy esélyt kapott. Sepsi kezezése után tizenegyest ítélt a játékvezető, de Felipe Melo lövésénél Felgueiras jó oldalt választott, és szépen védett.

A szünet után a török csapat mindent megtett az egyenlítésért, és végül a 77. percben Burak Yilmaz fejese révén sikerrel is járt. (1-1)

Hiába küzdöttek azonban a hazaiak a győzelemért a hajrában, nem tudtak újabb gólt szerezni. Így is megszerezték azonban első pontjukat, míg a Cluj négy egységgel a kvartett második helyén áll.

Bajnokok Ligája
H csoport
Manchester United (angol)-Sporting Braga (portugál) 3-2 (1-2)
gólszerzők: Chicharito (25., 75.), Evans (62.), illetve Alan (2., 20.)
Galatasaray (török)-CFR Cluj (román) 1-1 (0-1)
gólszerzők: Yilmaz (77.), illetve Nounkeu (19. - öngól)
kiállítva: Aguirregaray (28.) - Cluj
 
Az állás: 1. Manchester United 9 pont, 2. CFR Cluj 4, 3. porting Braga 3, 4. Galatasaray 1