VB 2014

Van Gaal a sztár Hollandiában - lapszemle

Louis van Gaal nyáron kinevezett szövetségi kapitány merész húzásait és sikeres első két mérkőzését dicsérték a szerdai holland lapok, miután a nemzeti csapat 4-1-re legyőzte világbajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatottat Budapesten.

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőmérkőzés előtti sajtótájékoztatóján Budapesten 2012-ben.

"Van Gaal fantasztikusan kezdett!" - örvendezett a De Telegraaf bulvárlap. "A törökök elleni 2-0-hoz képest ezúttal nem akadtak problémák a megfiatalított csapattal, pedig Arjen Robben nem játszhatott, miután a bemelegítésnél megsérült. Ez az Oranje még sokkal jobb is lehet, ha a kapitánynak több ideje lesz formálni."

A találkozó előtt több médium kétkedve fogadta, hogy a szakvezető a nemzetközi porondon tapasztalatlan játékosokat hívott be, akik eddig jobbára csak a hazai bajnokságban bizonyítottak.

"Ez volt a ligaválogatott plusz, művésznevén nagyválogatott" - írta a De Volkskrant. "Eddig sikertörténetnek bizonyult van Gaal kockázatos húzása, hogy rohamtempóban átépíti a csapatot."

  • Magyarország - Hollandia 2012-09-11 20:30:00