Magyar válogatott

Vanczák feladata lehet Arjen Robben kikapcsolása

Vanczák Vilmos Andorrában nagyszerűen kapcsolódott be a támadójátékba a jobb oldali védő pozíciójából, ezt mutatja, hogy kiharcolt egy büntetőt és adott egy gólpasszt is az 5-0-ás győzelemmel véget ért összecsapáson. A Sion hátvédjének kedden a hollandok ellen többet kell majd a védekezésre koncentrálnia, hiszen nagy valószínűséggel a világ egyik legjobb szélsője, Arjen Robben támad majd az ő oldalán.

"Andorrában aktívan ki tudtam venni a részemet a támadásoktól, kedden várhatóan nem lesz ennyi lehetőséget a felfutásokra - mondta Vanczák Vilmos az mlsz.hu-nak. - Az elemzések alapján Robben játszik majd a bal szélen, vele kerülhetek szembe, ha bizalmat kapok a kapitánytól. Robben klasszis játékos, meghatározó pontja a holland csapatnak, ezért kulcsszerep hárulhat rám, az ő kikapcsolása sokat jelenthet. Kielemeztük, mik az erős és gyenge pontjai a holland válogatottnak, és azt láttuk, hogy a játékosok posztjai sokkal kötöttebbek, mint korábban. Van Gaal rendszerben gondolkodik, aki nem fogadja el a helyét, nem játszik nála. Ez az edzői hozzáállás precizitást visz a holland stílusba, elválik, hogy ez sikeres próbálkozás lesz-e vagy sem."

A Sion védője kitért arra is, hogy tavaly márciusban kiderült, a támadó szellemű játék Hollandia ellen nem vezethet sikerre. "Tavaly, a hazai Eb-selejtezőn megpróbáltunk közönségszórakoztató játékot bemutatni, kaptunk is egy négyest. Most eredményes játékot szeretnénk megvalósítani, ehhez az kell, hogy csapat szinten jól védekezzünk, és ebből eredményes kontrákat indítsunk. Fontos, hogy tudatos játékkal rukkoljunk elő, kizérólag támadó focival nem lehet megverni Hollandiát. A széleken sokkal jobban kell védekeznünk, mint tavaly tavasszal. Létszámfölényes helyzeteket kell teremtenünk és kettő-egyes védekezést kell alkalmaznunk, egy az egyben ugyanis a törökök sem tudták megállítani a holland támadókat" - tette hozzá a védő.

A magyar csapat második vb-selejtezős mérkőzése kedden 20:30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban. A mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!