Átigazolás

A Bilbao 40 millió euró alatt nem engedi Manchesterbe Martínezt

A Manchester City szeretné megvásárolni a Bayern München által is megkörnyékezett Javi Martínezt az Athletic Bilbaótól, de a baszk klub kőkeményen ragaszkodik a játékos szerződésében meghatározott kivásárlási árhoz.

A világ- és Európa-bajnok középpályás-védő szerződése 2016-ig szól Bilbaóban, és 40 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz, ami alá nem hajlandó menni a klub.

"Mindig azt mondtam, hogy egy játékos két esetben távozhat tőlünk: vagy mi nem ragaszkodunk hozzá, vagy megfizetik a kivásárlási árát. Ebben az esetben egyikről sincs szó. Nem rajtunk múlik a dolog, mi már mindent megtettünk, amit tehettünk" - mondta Josu Urrutia, az Athletic elnöke.

Ugyanezt az eljárást akarja alkalmazni a Juventus által megvásárolni kívánt csatár, Fernando Llorente esetében is a klubvezető, ami azért furcsa, mert az ő szerződése egy év múlva lejár, azaz az igen értékes játékos ingyen távozhatna. Az ő kivásárlási ára 36 millió euró, de a torinóiak nem szeretnének ennyit fizetni érte.

Változásra valószínűleg Llorente esetében van esély az átigazolási időszak péntek éjféli lezárultáig, de hogy melyik félnek kell engednie, az egyelőre kérdéses.

Amíg bizonytalan a játékosok helyzete, addig Marcelo Bielsa vezetőedző korlátozza őket az edzésekben, és a mérkőzéseken sem számít rájuk. A Bilbao így nélkülük kapott ki hétfőn este az Atlético Madridtól 4-0-ra, és a Helsinki elleni csütörtöki Európa Liga-meccsen sem játszanak, igaz, ott furcsa lenne, ha 6-0-s előnyét elszórná a csapat.