NFL

Mezőnygólokkal tartotta otthon a győzelmet a Pittsburgh

Csupán egy mérkőzést játszottak le a profi amerikai futball-liga (NFL) előszezonjának vasárnapi játéknapján. Az Indianapolis Pittsburghbe látogatott, és bár az első félidő végén még vezettek, végül bele kellett nyugodniuk a két pont különbségű vereségbe.

Andrew Lucknak, az idei draft 1/1-ének nem kellett jóstehetségnek lennie, hogy tudja, hogy akármennyire is fantasztikusra sikeredett az NFL-es debütálása a St. Louis ellen, a folytatásban nem mindig fog kijönni úgy a lépés, mint az előző héten. Ugyanakkor dicsérendő a fiatal hozzáállása saját játékához, mivel az első negyed labdaelszórásai után képes volt megrázni magát, és megfordítani a meccset az első félidő végére.

Luck nyolcadik passza a meccs során a Steelersben játszó Ike Taylor kezében kötött ki, aki egy 50 yardos futást követően touchdownt ünnepelhetett a csapattársakkal. A második interception már nem lett ilyen végzetes, de Luck érthetően nem volt elégedett magával.

„Sohasem akarod eladni a labdát, akár beleérnek, akár hibás a passz, ez teljesen mindegy. Vissza kell szorítanom ezeket a hibákat, de úgy vélem, hogy az mindenképp jó jel volt, hogy megmutattuk, hogy képesek vagyunk fordítani és kimászni a gödörből, amibe kerültünk” – értékelt az ifjú irányító, aki a második játékrészben Donald Brown futóval együtt két touchdownt hozott össze a Coltsnak. Adam Vinatieri az első félidő utolsó percében szerzett mezőnygóljával pedig hárompontos előnnyel fordulhatott a vendég együttes.

A mérkőzés második fele azonban csak egy touchdownt szült a Coltsnak, míg a Pittsburgh Daniel Hrapmann mezőnygóljaival aprította a hátrányt, mígnem 20 másodperccel a vége előtt visszaszerezte a Steelers a vezetést. Luck ekkor már baseball sapkában ült a kispadon, és nem tehetett semmit a mérkőzés megfordítása érdekében.

Bár a két interceptionje mellett egyszer sackelték is a pittsburghi védők, Luck ennek ellenére hasznos eleme volt a Colts támadásainak, hiszen 175 yardot tett hozzá passzaival a vendégek előretöréseinek. A játékával még az ellenfél defenzív endjét, Brett Keiselt is lenyűgözte, aki úgy nyilatkozott, hogy Bruce Arians, a Colts offenzív koordinátora most irigylésre méltó helyzetnek örvendhet Luckkal a kezei alatt.

Emellett azt sem szabad elfeledni, hogy a tavalyi alapszakasz legjobb védelme ellen állt ki a Colts, és az idei Steelerst is a végső esélyesek között tartják számon. Egyelőre azonban Ben Roethlisbergeréknek is van hova fejlődniük, hiszen a csapat új offenzív koordinátorának, Todd Haley-nek a rendszerén való kiigazodás még nem megy zökkenőmentesen. Big Ben első passza vasárnap este rögtön az ellenfélhez került, és bár később asszisztált egy touchdownhoz, ő sem lehetett maradéktalanul elégedett a teljesítményével.

A kedvező hír, hogy még két hete van mindkét csapatnak a javuláshoz. Ettől függetlenül az is bizonyos, hogy a Pittsburgh és az Indianapolis egészen más célokkal fog nekikezdeni az új szezonnak.

NFL előszezon
2. játékhét, vasárnapi játéknap
Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts 26-24