La Liga

Szombat este elrajtol a spanyol élvonal is

Az angol bajnoksághoz hasonlóan hétvégén elrajtol a spanyol élvonal is, a szombati napon pályára lép az újonc Celta Vigo, a nyáron kiválóan erősítő Espanyol valamint a BL-helyekre pályázó Sevilla-Málaga duó is.

Celta Vigo - Málaga 19.00
hatharom-tipp:x

A galíciai Celta Vigo öt szezont követően tért vissza a Primera Divisónba, a másodosztályban a tavalyi szezonban második helyen záró alakulat rögtön az első fordulóban egy "nagyhalat" fogott ki.

A Bajnokok Ligája-selejtezőjében érdekelt Málaga a nyári átigazolási időszakban szerényebben teljesített mint legutóbb, sőt több meghatározó játékosától is megvált. A venezuelai támadót, Rondót Oroszországba, míg Santi Cazorlát Angliába adta el, a holland Ruud van Nistelrooy pedig a visszavonulást mellett döntött.

Manuel Pellegrini alakulatában azonban maradtak még klasszis labdarúgók, így a nemzetközi kupaszereplés idén is célkitűzés lehet. A két csapat közös múltjára leginkább a döntetlenek voltak a jellemzőek, utolsó randevújukat viszont a Málaga nyerte 2-1-re - méghozzá Vigóban. Egy újonc otthonában kezdeni a szezont ugyanakkor nem egy leányálom, a felfokozott hangulatban tomboló hazai fanatikusok ténylegesen plusz emberként segíthetik kedvenceiket.

A fogadóirodák is nehezen tudják belőni az esélyeket, amit jól mutat, hogy a hazai győzelemre is több mint kétszeres pénzt fizetnek, míg a vendégsiker akár 3,3-es pénzt is hozhat a konyhára.

Negredóra (9) idén is kulcsszerep hárul a Sevillában /

Sevilla - Getafe 21.00 
hatharom-tipp:1

A legutóbbi szezon kilencedik helyezettje fogadja a tizenegyedik helyen végzőt, vagyis a Sevilla pályáján vitézkedhet a Getafe. Az andalúz gárda a nyáron elveszítette a klublegendává váló Fréderic Kanoutét, de José Miguel Gonzalez alias Mitchel számolhat kiváló képességű támadókkal. A Sevilla hat új játékost is igazolt az átigazolási időszakban, de mindössze 23 millió eurót költött, ebből is látszik, hogy igazán nagy klasszis nem érkezett a csapatba. A holland Maduro talán a legnagyobb név az érkezők között, de a középpályás sérülése miatt nem lehet ott a nyitányon.

Ami a vendégeket illeti, a madridi kiscsapat szerződtette a Levantétól Xavi Torrest, valamint a jelek szerint sikerült megtartania első számú gólfelelősét, a magyar felmenőkkel is bíró Miku-t.

A két csapat az előző szezonban elosztotta az egymás ellen megszerezhető pontokat, az őszi és a tavaszi találkozójukat is a pályaválasztó nyerte. Ebből kiindulva az andalúz alakulat most is jó esélyekkel szállhat csatába a három pontért.

Mallorca - Espanyol 23.00
Tv: Sport 2
hatharom-tipp: 2

Meglehetősen szokatlan időpontban feszül egymásnak a két csapat, de nem valószínű, hogy ez bármiféle módon befolyásolja majd a felek teljesítményét. Joaquín Caparros legénysége a 2011/12-es idény hazai mérkőzései közül mindössze ötöt veszített el, míg az Espanyol idegenbeli találkozói közül csupán három alkalommal nyert, így a mallorcai alakulat számít a mérkőzés esélyesének.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a nyári játékosmozgásokról sem. A barcelonaiakhoz nem kevesebb, mint 11 új játékos érkezett, köztük olyan sok nagy csatát megélt harcosok, mint Joan Capdevila vagy Simao Sabrosa. Mauritio Pochettinót a fiatal spanyol edzőgeneráció egyik legtehetségesebb trénerének tartják, a szakember pedig tavaly meg is villantott valamit tudásából. Az Espanyol sokáig versenyben volt a nemzetközi kupaszereplést érő helyekért, de a keret a szezon végére elfáradt, így a sűrű középmezőny végén találta magát. Az idei szezonban a 14. helynél mindenképpen előrébb végeznének a kék-fehérek, ami a keretet elnézve könnyen sikerülhet is.

  • Sevilla - Getafe 2012-08-18 21:00:00
  • Mallorca - Espanyol 2012-08-18 23:00:00
  • Celta Vigo - Malaga 2012-08-18 19:00:00