Román foci

Vass Ádám őrült meccs részese volt Kolozsváron

A CFR Cluj odahaza 2-2-re végzett a CSMS Iasival a román labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának pénteki játéknapján. Vass Ádám szerepet kapott a kolozsvári együttesben.

A CFR Cluj négy fordulót követően két győzelemmel és két döntetlennel a harmadik helyen állt, míg ellenfele, a CSMS Iasi egy ponttal az utolsó helyen szerénykedett. A papírforma a kolozsvári gárda sikerét ígérte, ám a meccs hajrája nem várt momentumokat produkált.

Vass Ádám

A hazaiak Vass Ádámmal a kezdőcsapatban azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és a 20. percben gólt szereztek. Pinto söpört el a jobb oldalon, beadására középen Kapetanos érkezett, ám Cretú szorításában elvágódott. A játékvezető büntetőt ítélt, Cadu köszönte és a jobb alsóba vágta.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor Vass sárga lapot kapott, az 58. percben pedig kis híján egyenlített a vendégcsapat, egy szöglet után a gólvonalról mentettek a hazai védők. Tíz perccel később már nem volt ellenszere a kolozsvári bekkeknek, Miles fejjel egalizált. Két perc múlva még rosszabbul érezte magát a hazai publikum, a csereként beállt Herghelegiu mattolta Felgueiras kapust, fordított az Iasi. Folytatódott az őrület, újabb két perc, újabb gól, Hora 2-2-re alakította a meccset.

A 90. percben csaknem ismét a Cluj vezetett, Kapetanos fejese a felső lécen csattant. Az eredmény azonban nem változott, 2-2-re végeztek a felek. A kolozsvári gárda megőrizte veretlenségét, míg az Iasi továbbra is nyeretlen.

Román bajnokság
5. forduló
CFR Cluj-CSMS Iasi 2-2 (1-0)
Gól: Cadu (20. - 11-esből), Hora (72.), ill. Miles (68.), Herghelegiu (70.)