NFL

Szerződést hosszabított a Steelers edzőjével és elkapójával is - videó

Szerződést hosszabbított a Pittsburgh Steelers két fontos láncszemével, Mike Tomlin főedzővel és Antonio Brown elkapóval is. A legutóbb 2008-ban bajnokságot nyerő gárda tagjainak egyformán az idei év végén járt volna le a szerződése (igaz, Tomlin további egy évre való megtartására opciója volt a vasgyáriaknak), de a klub úgy gondolta, inkább korábban bebiztosítja megtartásukat, minthogy bármelyikük elvesztését is megkockáztassa.

Bebiztosította jövőjét a Pittsburgh Steelers. A liga egyetlen hatszoros Super Bowl-győztes csapata szerződést hosszabbított főedzőjével, Mike Tomlinnal. A 40 éves szakembernek az következő szezon végén járt volna le eredeti megállapodása, azonban ezt most három évvel, a 2016-os szezon végéig megtoldotta.

A klub elnöke, Art Rooney így nyilatkozott: "Rendkívül örülünk annak, hogy hivatalosan is megerősíthetjük: Mike Tomlin további öt évig a Steelersnél marad. Mike a liga egyik legjobb edzője, és fenemód örülünk neki, hogy ő vezeti tovább a csapatot az újabb Super Bowl megszerzése felé."

A vezetőségnek valószínűleg jó jeleket olvasott horoszkópjában, mert egy füst alatt szerződést hosszabbított a tavaly berobbanó Antonio Brown elkapó-visszahordóval. A másodéves játékos az idei rájátszás után vált volna korlátozott szabadügynökké, de csapata inkább már előbb cselekedett, és a 2017-es idény végéig szóló 42 millió dolláros kontraktust kötött vele.

Brown, akit csapattársai a tavalyi szezon legértékesebb játékosának választottak meg, rekordot döntött azzal, hogy az NFL történetében először egy idényen belül 1000 yard fölé jutott elkapásokból és visszahordásokból is.

Brown karrierjének összefoglalója