NFL

Pokolian nagy mérkőzések lesznek hétvégén!

Három bombasztikusan izgalmas találkozót is rendeznek az NFL rájátszásának következő fordulójában.

Aligha lehet azzal vádolni az NFL rájátszásának első körét, hogy a körmünket is tövig rágtuk az izgalomtól. A négy pályaválasztó csapat győzelme hihetetlen simán jött össze, az átlagosan 19 pontos különbséggel nyerő gárdák végig dominálták a mérkőzést, mindössze a New York Giants tudott időnként ráijeszteni a Green Bayre. Az előttünk álló körben azonban ez aligha lesz így, három mérkőzés is fantasztikus izgalmakat tartogat számunkra, így érdemes lehet már most megvizslatni azokat a bizonyos szorzókat.

   
  1 2
Atlanta-Seattle 1.40 2.50
New England-Houston 1.05 6.25
Kansas-Pittsburgh 1.70 1.90
Dallas-Green Bay 1.45 2.40

Atlanta-Seattle

Hazai pálya kontra playoff-rutin. Matt Ryan együttese idén egyszer már kapitulált a Seahawks ellen, igaz, az idegenben volt, márpedig ha van gárda, amelyiknél sokat számít az ismerős környezet, az a Falcons. Talán a hazaiak támadójátéka is lesz a mérkőzés kulcskérdése, hiszen ha a Seahawks-defense gyenge napot fog ki, akkor biztosak lehetünk benne, hogy Ryan szétbombázza őket. Szintén fontosabb faktor lehet, hogy Thomas Rawls ellen mit tud majd kezdeni a hazaiak gyenge futás elleni védelme. Rawls a Detroit ellen 161 yardot kocogott össze, így joggal tarthatnak tőle Georgiában is. A fogadóirodák igencsak lenézik a rutinos Seattle gárdáját, pedig Russell Wilsonék bárhol, bárki ellen eséllyel lépnek pályára. Igazán kétesélyes mérkőzés.

New England-Houston

Ne legyünk restek elintézni egy kézlegyintéssel a Pats-Texans mérkőzést. Jöhetünk a szokásos "bárki nyerhet bárki ellen" frázisokkal és emlegethetjük, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ám nem véletlen, ha egy meccsre 15-16-os hendikepet határoznak meg a bukik. A Texans önbizalommal felvértezve érkezhet ugyan a Gillette Stadionba, hiszen a Raiders ellen remek védekezést mutattak be, de Tom Brady és Connor Cook között van egy hangyányi különbség. A két gárda szeptemberben már találkozott egymással, akkor Jacoby Brissettel mért egy 27-0-s csapást a Pats a Houstonra. Ezúttal is kinéz egy laza mészárlás.

Még Brissett is simán bedarálta a Texanst - Fotó: houston.cbslocal.com

Kansas-Pittsburgh

A szorzók alapján a legszorosabb mérkőzést az Arrowheadben vívják a csapatok vasárnap este. A Steelers a vártaknak megfelelően kivégezte a Miamit, a csapat játéka pedig közelített a tökéleteshez. Mindazonáltal a következő napokban nem árt majd figyelni a hírportálokat, Big Ben állapota ugyanis kérdéses. A negyedik negyedben bokasérülést szenvedő irányító a meccs utáni sajtótájékoztatóra már rögzítő bokavédővel érkezett, és persze azt nyilatkozta, hogy minden rendben van a lábával, a fogadóirodák csakhamar átállították a kezdeti Steelers -1.5-es hendikepet +1.5-re. Október elején Pennsylvaniában 43-14-re nyert a Steelers, most azonban hasonló kiütés biztosan nem várható.

Dallas-Green Bay

Na, ez sem lesz éppen gyenge párosítás! A Green Bay kifejezetten jó játékkal, Aaron Rodgers pokolian jó passzaival 38-13-ra gázolta el a New York Giantset. A Sajtfejűek az első negyedes beragadás után egy hihetetlen Hail Maryvel húztak el az Óriásoktól és ez végül a tőrdöfés is lett az Óriások szívébe. Nagy kérdés, hogy a rutintalan Dak Prescott-Ezekiel Elliott kettős mennyire ijed meg az esélyesség terhétől, de talán ezen a szinten már nem alapozhatnak arra a wisconsiniak, hogy Elliott hirtelen majd elfelejt futni. Az októberi odavágón 30-16-ra nyert a Lambeau-n a Dallas, Prescott akkor 3 TD-t passzolt, Elliott pedig meg sem állt 157 yardig. Az tehát szinte biztosnak tűnik, hogy a Green Baynek óriási extra kell majd a győzelemhez, de mikor is bízzanak magukban, ha nem egy 7-0-s szériában, ahol 32 szerzett pontot átlagoltak.