NFL

Aki keres, az talál - erre fogadj az északi rangadón!

Ha a Pittsburgh Steelers kedd hajnalban legyőzi ősi riválisát, a Cincinnati Bengalst, akkor az ohióiak idén biztosan nem jutnak rájátszásba.

Parázs összecsapással zárul az NFL 13. játékhete, ugyanis az acélvárosi kemény legények Ohióba látogatnak avagy egymásnak feszül a Cincinnati Bengals és a Pittsburgh Steelers. A két franchise rivalizálása 1970 óta íródik, és bár idén hatalmas szakadék tátong köztük, mégis komoly téttel bír mindkét alakulat számára ez a derbi. A hazaiak az utolsó szalma szálba próbálnak kapaszkodni, ha vereséggel hagyják el a pályát, akkor matematikai esélyük sem marad a rájátszásra, ami óriási csalódás lenne a csapatnak. A vendégeknek 9-2-vel nincs miért aggódniuk, ugyanakkor ha komoly gondolják az AFC első kiemelést, akkor tartaniuk kell a lépést a Patriots-cal, aki nyert a hétvégén és 10-2-vel áll. 

Bell lehet a Pittsburgh nyerőembere. - Fotó: nfl.com

Egy ilyen rangadóba csak nagyon félve nyúl bele az ember, de ha nagyon keresgélünk, azért találhatunk játszható tippeket. Az acélvárosaiak földön és levegőben egyaránt veszélyesek, Big Ben és Antonio Brown megállíthatatlan duót képez, ám ezen a meccsen inkább a liga legtöbb futott yardjával (981) büszkélkedő Le'Veon Bell lehet a főszereplő. Hogy miért is?

  • Egyrészről Brown sérüléssel bajlódik, pénteken és szombaton nem edzett, így az is lehet, hogy kihagyja a találkozót. Sőt, tudni lehet egy olyan Mike Tomlin-féle szabályról, miszerint aki a meccs előtti két napban nem edzett, annak bizony nem kell beöltöznie a soron következő összecsapásra. Ha tartja magát ehhez Tomlin, akkor Brown klasszisát ezúttal nem fogjuk megcsodálni. AB nélkül a passzjáték máris nem olyan fergeteges Pittsburgh-ben, így még nagyobb esély mutatkozik a földi támadásokra.
  • Másrészről a Cincinnati futás elleni védekezése olyan, amilyen, ezt pedig már az odavágón is kihasználta a Pittsburgh. Akkor Bell 134 yarddal segítette hozzá csapatát a 29-14-es győzelemhez. A klasszis futónak egyébként karrierje alatt több nagy meccse is volt a Bengals ellen, szóval bátran lehet bízni benne. De a hatékony futójáték alapja a minőségi O-line, ami abszolút megvan Pittsburgh-ben. Bell konkrétan úgy fogalmazott, hogy a világ legjobb támadófala dolgozik előtte.
  • Harmadrészt az időjárás is befolyásolhatja a meccset. Szeles időt jósolnak, ami ugyancsak nem kedvez a passzjátéknak.

Mindezeket figyelembe véve egy Bell over 98.5 yard 1.80-ért korrekt pénzzel kecsegtet. Átlagban meccsenként 21 próbálkozása van, az első meccsen 35-ször (!) futott. Elvileg nem is a Pittsburgh-nek kell majd az eredmény után loholnia, azaz nyugodtan játszhatják a játékukat, akár futásokkal futtathatják az órát.

HATHAROM-tipp: Le'Veon Bell összesített rush yardjai 98.5 felett @ 1.80


Aki nem annyira preferálja a speciális fogadásokat, annak egy vendég sikerrel lehet érdemes próbálkoznia. A   -n 1.45-ért adják Big Benék győzelmét, még -5.5-ös hendivel 1.85. Hiába élet-halál meccs a Cincinnatinek, ha elkapja a gépszíj a vendégeket, akkor lesimázhatják. Egyébként a Pittsburgh decemberi menő, Big Ben pedig szeret a Cincinnati ellen játszani. A 46.5 pont alatt sem egy rossz választás, a Bengals idei meccsein csak kétszer íródott fel ennél több pont a táblára.

A Pittsburgh erősségét jól mutatja, hogy négyből két tippmesterünk is az acélvárosiakat tippelte meg Super Bowl győztesnek.