NFL

Két papírforma hozhat 1.80-szoros kasszát a konyhára

Íme szerkesztőink tippjei a vasárnapi NFL főcsoport-elődöntős ütközeteire.

Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars
Tipp: Steelers
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

A Jacksonville 10-3-ra kiizzadta a Buffalo elleni Wild Card-meccset, de az nem kérdés, hogy ennél jóval több fog kelleni Doug Marrone legényeitől, ha Pittsburgh-ben nyerni szeretnének. A kérdés, hogy van-e ennél több a Jacksonville-ben? Az egész alapszakaszban brillírozó Jags defense mindent megtett, 3 ponton tartotta a Buffalót, így Blake Bortles-től sem kellett megváltás. Bortles teljesítményéről mindent elmond, hogy több futott (88), mint passzolt (87) yardja volt, ilyenre pedig korábban a rájátszásban még nem volt példa. Az a 88 futott yard persze nagyon kellett a győzelemhez, de a PIT ellen ez édeskevés lesz. Ha nem is ligaelit az acélvárosiak védelme, de a vendégek botladozó támadószekcióját különösebb gond nélkül dominálhatják. 

Kemény csata előtt a Pittsburgh. - Fotó: nfl.com

A Jacksonville-nek csak akkor van esélye, ha kevés ponton tudja tartani a Steelers offense-t. Ennek első lépése, hogy minél nagyobb nyomást helyezzenek Big Benre, ami akár sikerülhet is, hiszen ha valami, akkor a pass rush nagyon megy Jacksonville-ben. Ez sem garancia arra, hogy teljesen limitálják a hazai passzjátékot, hiszen egyrészről Big Bent nem abból a fából faragták, aki nyomás alatt összecsinálja magát, másrészről olyan klasszisok várják az átadásait, mint Brown. De kulcsfigura lehet Bell is, hiszen a Jags védelem gyengéje a futás elleni védekezés. Illetve Bell a screeneknél is nagyon hatékony, így ha ellene nem találják meg az ellenszert, akkor ez a PIT offense viszonylag kényelemsen mehet előre. 

Semmiféleképpen sem várunk nagyon sima hazai győzelmet, de csak a jó pass rush kevés lesz a vendégektől, ez a Pittsburgh sokkal komplettebb csapat, ráadásul többet is pihenhettek és készülhettek erre az ütközetre. 

Minnesota Vikings-New Orleans Saints
Tipp: Vikings
Odds:
1.40 @ Tippmixpro

Néhány héttel ezelőtt a Szentekre is tippeltünk, mint Super Bowl-győztes, de most visszatáncolunk, és úgy gondoljuk, hogy Breesék álomútja vasárnap éjjel véget ér.

Afelől nincs kétségünk, hogy hatalmas mérkőzést láthatunk majd, de ez a Minnesota elképesztően ijesztő. Az már a Panthers game planjéből is kiderült, hogy a Szentek ellen a védők elsődleges feladata a Kamara-Ingram kétfejű szörny megállítása. Ezt teljesen jól meg is oldotta a Carolina, az egyetlen problémát az jelentette, hogy ekkor még mindig előléphetett Drew Brees, aki rutinjával lehozta a meccset. Persze ez most is előfordulhatna, de a Vikings secondary, Harrison Smith és Xavier Rhodes vezérletével parádésan lehetetlenítette el az ellenfél irányítóinak játékát. Az ellenfelek 13 TD és 14 INT mellett 73-as átlag ratinggel zártak. 

Kattints a képre és játssz!

A másik oldalon az X-faktor egyértelműen Case Keenum lesz, aki az alapszakaszban remekül hozta a game manager QB-t, de egyelőre még kérdés, hogy élete első playoff-meccsén milyen játékra lesz képes. Ha a Vikings védelme hozza a tőlük elvárt ligaelit szintet, akkor talán nem lehet gond, a megoldás Cam Jordan kezében van, aki a Szentek egyszemélyes sack-gépeként kell, hogy kezébe vegye Keenum elpusztítását. Végeredményben kevés pontos Minnesota-győzelmet várunk, amivel a Vikings egy lépéssel közelebb kerülhet a hazai Super Bowlhoz.

hatharom.com
Pittsburgh Steelers-Jacksonville Jaguars Steelers
Minnesota Vikings-New Orleans Saints Vikings
@ 1.82
Fogadási határidő: vasárnap, 19:00