Átigazolás

Vass Ádám Kolozsvárra igazolt

Vass Ádám 3 évre a bajnok CFR Cluj együtteséhez igazolt - adta hírül a román klub hivatalos honlapja. A 23 esztendős védekező középpályás az olasz másodosztályú Brescia gárdájától távozott, s noha korábban a bolgár CSZKA Szófia együttesével is tárgyalt, végül a Vasutasokhoz került.

A CFR Cluj hivatalos honlapján jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött az olasz másodosztályú Bresciától távozó magyar középpályással, Vass Ádámmal. A 11-szeres válogatott játékos szerződése lejárt a lombardiai együttesnél, így az elmúlt hetekben több ajánlat közül válogathatott. A legkomolyabb érdeklődő a bolgár CSZKA Szófia együttese volt, amellyel előrehaladott tárgyalásokat folytatott a fiatal labdarúgó, ám az egyezség végül nem jött létre.

Vass Ádám a CFR Cluj együtteséhez igazolt

Nem úgy, mint a kolozsvári CFR-vel, amelynél ugyan Vass Ádám még nem vett részt a kötelező orvosi vizsgálaton, de menedzsere, Paunoch Péter szerint ez már csak formaság, az átigazolás ténye hivatalos.

A klub 1907-ben Kolozsvári Vasutas Sport Clubként alakult meg, 1918-ban lett a román állami vasúttársaság, a Caile Ferate Romane csapata, ekkor vette fel mai elnevezését. A csapat tulajdonosa 2002 óta a magyar üzletember, Pászkány Árpád. A kolozsváriak az elmúlt szezonban 2008 és 2010 után harmadik alkalommal hódították el a bajnoki címet, így a következő idényben elindulhatnak a Bajnokok Ligája selejtezőkörében. A csapat vezetőedzője, Ioan Andone 2012 áprilisa óta irányítja a Vasutasokat. A CFR-nél Barta Gábor személyében magyar fizioterapeuta dolgozik.

Vass Ádám a Ferencvárosban kezdte pályafutását junior labdarúgóként, majd 16 évesen szerződött az angol Stoke City csapatához, ahol három esztendőt töltött. 2007-ben igazolt az olasz Brescia együtteséhez, mellyel a 2010/11-es szezonban az élvonalban is bemutatkozhatott. Vass a Seria A-ban húsz mérkőzésen szerepelt. A magyar válogatottban 18 évesen, Várhidi Péter irányítása alatt mutatkozott be az Olaszország ellen 3-1-re megnyert barátságos mérkőzésen.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!