Portugál foci

Hugo Vieira büszke a Sporting érdeklődésére

  • Balázs László

Nagyszerű szezont produkál a portugál Gil Vicente 23 éves támadója, Hugo Vieira, nem csoda hát, hogy több otthoni és külföldi klub kívánságlistájára is felkerült. A legkomolyabb érdeklődőnek a lisszaboni Sporting tűnik, a fiatal játékos pedig örül annak, hogy egy ilyen nagy csapattal hozták szóba.

Hugo Vieira jó játékéval felhívta magára a nagyobb csapatok figyelmét

Hugo Vieira jó játéka mellett a mostani szezonban eddig hat góllal segítette a Gil Vicentét céljai eléréséhez. A barcelosi kiscsapat friss feljutó létére stabil középcsapattá érett, a Ligakupában pedig egészen a döntőig menetelt, ahol végül a Benfica győzte le 2:1-re. A 70-es mezszámot hordó Vieira tehát sikeresnek mondható idényt zárhat a jövő héten, arra a tényre pedig kifejezetten büszke, hogy a Sporting figyeli.

„Fantasztikus volna a Sportingban játszani” – mondta a Recordnak. „Kitüntetőnek érzem, hogy ennyi csapattal hozták szóba a nevem, ez azt jelenti, hogy értékelik a munkámat.”

„Biztos vagyok benne, hogy minden játékos, aki egy szerényebb képességű csapatot képvisel, szívesen játszana az úgynevezett nagy három valamelyikében, vagy akár a Bragában. Tovább fogok dolgozni, mert nem mutattam még meg magamból mindent. A célom az, hogy trófeákat nyerjek.”

„Örülök annak, amit idáig elértem. Nemrég még a körzeti bajnokságban játszottam, mostanra pedig már közel állok ahhoz, hogy karrierem egy új lépcsőfokára lépjek.”