Forma-1

De le Rosa szerint alulértékelik a Ferrarit

  • MTI
megosztom

Pedro de la Rosa, a Forma-1-es Hispania pilótája szerint a Ferrari F2012-es jelzésű modellje sokkal jobb, mint sokan hinnék.

Fotó: AFP"Ez az autó egészen kiváló és biztos vagyok abban, hogy az első perctől kezdve harcban lesz a dobogós helyekért" - idézte az As című lap a Cadena Ser csatornának nyilatkozó spanyol versenyző szavait. "Úgy gondolom, hogy semmivel sincs több gondja jelenleg a csapatnak, mint a többieknek. Azt viszont látom, hogy a gép elképesztően gyors, sokkal sebesebb, mint sokan feltételezik". 

A 41 éves De la Rosa, aki korábban több csapatnál - Arrows, Sauber, Jaguar, McLaren - is megfordult, kifejtette, hogy az idén jóval kiegyenlítettebb lesz a mezőny. Nem úgy mint tavaly, amikor már az idény elején sejthető volt, hogy a Red Bull és a német Sebastian Vettel újra bajnokok lesznek - fogalmazott.

"Lehet, hogy Sebastian győz Melbourne-ben, de ezzel együtt nehéz dolga lesz a szezonban" - mondta a tapasztalt pilóta.

A múlt heti barcelonai tesztelés után többen azt állították, hogy a Ferrarin még bőven van mit javítani, sőt Pat Fry, az olasz istálló technikai igazgatója sem tartotta az autót dobogóra esélyesnek a jövő vasárnapi, melbourne-i idénynyitó viadalon.

megosztom