Alpesi sí

Majdnem szarvassal ütközött a síző - videó

  • VNA

Kis híján tragikus balesetet szenvedett Dominique Gisin - a svájci síző egy kanadai edzésen hajszállal úszta meg az ütközést egy szarvassal.

A svájci női alpesi sí válogatott a napokban a kanadai Nakiska-ban készül a következő Világkupa versenyekre. A szerdai óriás-műlesikló edzésen a 23 esztendős Dominique Gisin kis híján összeütközött egy pályára tévedő szarvassal. Az engelbergi síző az 1988-as téli olimpia pályáján edzés közben egy kapu felé közelített, amikor jobbról egy hatalmas szarvas jelent meg előtte. A svájci síző még idejében észlelte a veszélyt és tudott lassítani, így elkerülte az ütközést.

„Mivel a pálya ezen része meglehetősen lapos volt, így szerencsére nem siklottam nagy sebességgel. Körülbelül 65 km/órás sebességgel haladtam, így volt még időm korrigálni a haladási irányon. Nem tudom ki húzta volna a rövidebbet, ha összeütközünk, de gyanítom, hogy én. Legalább száz kilogramm volt a súlya, termetes példány volt” - emlékezett vissza a különleges kalandra Gisin. Az esetet az egyik tréner is megörökítette kamerájával, amelyet az alábbiakban láthattok: