Premier League előzetes

A címvédőnél kezd a Tottenham

  • DA

A Premier League 2. körének zárómérkőzésén a címvédő Manchester United vendégeként kezdi meg az angol labdarúgó-bajnokság idei kiírását a Tottenham Hotspur együttese, miután első fordulós mérkőzését a halálos áldozatokat követelő nagy-britanniai zavargások miatt elhalasztották.

A Premier League 2. körének zárómérkőzésén a címvédő Manchester United vendégeként kezdi meg az angol labdarúgó-bajnokság idei kiírását a Tottenham Hotspur együttese, miután első fordulós mérkőzését a halálos áldozatokat követelő nagy-britanniai zavargások miatt elhalasztották

A Spurs múlt hétvégén az Evertonnal meccselt volna. Harry Redknapp csapatának ugyanakkor jól sikerült a főpróba, az Európa Liga rájátszásában a - korábban a Paksot búcsúztató - skót Hearts otthonában 5-0-ra nyertek, így a jövő csütörtöki visszavágó formalitásnak ígérkezik.

Premier League, 2. forduló:
Manchester United-Tottenham Hotspur Old Trafford 21:00 Tv: Digi Sport
Hathárom-tipp: 1
Ennél azonban jóval nehezebb dolga lesz az együttesnek hétfőn este a címvédő Manchester United ellen az Old Traffordon - a United utoljára 2010. áprilisában, a Chelsea-től kapott ki hazai pályán, a Spurs pedig legutóbb 1989-ben tudott nyerni az Álmok Színházában. Az elmúlt tíz összecsapás mérlege hat United-siker és négy döntetlen, plusz 18-as gólaránnyal. A Sarkantyúsok 2001 májusában győztek utoljára az MU ellen, méghozzá otthonukban 3-1-re. A statisztika tehát egyértelműen a Vörös Ördögök sikerét ígéri. 

A Ferguson-csapat az első fordulóban nyögvenyelős játékkal gyűrte le 2-1-re a West Bromwich Albiont, de a pontot a győzelemre és nem a szépségre adják, a United az előző szezonban sem villogott idegenben, négyszer kikapott, tízszer ikszelt, és csak ötször hagyta el győztesként a pályát.

A Tottenham malmára az ellenfél meggyengült hátsó alakzata hajthatja a vizet, a hírek szerint Nemanja Vidics, Rio Ferdinand és Fábio sérülése sem jött rendbe, és Javier Hernández, Michael Owen, Darren Fletcher és Antonio Valencia szerepeltetése is kérdéses. Az ellenfélnél Ledley King, William Gallas és Alan Hutton szaporítja a hiányzók listáját, és a Chelsea-be vágyódó Luka Modricról és a Stoke-kal hírbe hozott Crouch is kimaradhat.