Karrier

Ha elhagyom a Barcát, hazatérek Argentínába - Leo Messi

Az argentin válogatott és az FC Barcelona világklasszis csatára a kolumbiai El Paísnak adott interjújában beszélt a jövőjéről, Cristiano Ronaldóról valamint Maradonáról is.

A jelenleg a világ legjobb futballistájának tartott argentin Lionel Messi a dél-amerikai napilapnak elmondta: ha elhagyja a Barcelonát, hazatér Argentínába.

Arra a kérdésre, hogy eligazolna-e a nagy rivális Real Madrid együtteséhez a "Bolha" becenévre hallgató klasszis határozott választ adott. "Nem, nem hiszem, hogy eligazolnék bárhova is. Boldog vagyok Barcelonában, és addig itt is akarok maradni, amíg haza nem térek Argentínába" - mondta a védők és kapusok "rémálma".

A nagy tekintélyű újság arról is faggatta a 2009-ben és 2010-ben is Aranylabdát nyerő apró termetű támadót, hogy véleménye szerint Maradona vagy Pelé volt-e nagyobb futballista. "Maradona. Nem láttam Pelét játszani, ezért nem is nehéz választani" - hangzott a válasz.

A Barcelonával többek között már három Bajnokok Ligája-győzelmet is besöprő Lionel Messi elmondása szerint nem szereti az összehasonlítgatásokat, ezért azt sem kedveli, amikor róla és a Real Madrid portugál csillagáról, Critiano Ronaldóról kérdezik. "Mindenki olyan amilyen, nem szeretem mikor ilyen dolgokról kérdezgetnek. Sok mindent elmondtak már rólunk, sokféleképpen összehasonlítottak már minket, de szerintem ezek a dolgok butaságok".

Messi, az argentinokat is győzelemre vezetné
Messit megkérték, idézze fel a kezdeteket, vagyis hogy honnan indult elképesztő pályafutása. A 23 éves zseni a következőképpen emlékszik vissza a gyerekkorára. "Mielőtt elkerültem a Barcelonához, a közelünkben lévő rosariói csapatban játszottam. Aztán megkeresett a Barca. Ezután minden megváltozott, elhagytam a barátaimat, részben a családomat, a hazámat, egy álomért. Az az igazság, hogy nagy áldozatokat kellett meghoznom, sok mindenről le kellett mondanom, és sok mindent hátra kellett hagynom, de nem bántam meg semmit. Mióta a katalán városba költöztünk, minden rendben van körülöttünk".

A kis Messit már szülővárosában, Rosarióban is nagy ígéretnek tartották, sőt tehetségének híre egészen a River Plate együtteséig is elért. A "milliomosoknál" azonban nem tudták finanszírozni a növekedési hormonkezelésre szorult tizenéves argentin fiú orvosi költségeit, így kerülhetett képbe az FC Barcelona.

A futball egy olyan csapatjáték, melyet 11-en játszanak, egyedül te semmire sem mész Lionel MessiMessit arrról is kérdezték, hogy kik voltak azok a szakvezetők, akik komoly hatással voltak rá és fantasztikus játékára. "Mindegyik edzőmtől sokat tanultam, de mikor fiatal voltam, és a Barcelona ifijében játszottam, az argentin Guillermo Hoyos volt a mesterem, tőle nagyon sokat tanultam" - vallotta be az argentin zseni, kinek is köszönheti a legtöbbet egykori trénerei közül.

Az interjúban természetesen a július 1-jén kezdődő Copa América is szóba került. Az argentin válogatottal eddig még semmit sem nyerő Aranylabdás szeretné megtörtni ezt a rossz szériát, és mint mondta, erre itt a tökéletes alkalom.

"Argentína az egyik nagy favoritja a tornának, az argentin csapatnak mindig győzelmre kell játszania. Ezen a Copán mi vagyunk az esélyesek, és nyerni szeretnénk, mert tudjuk mekkora örömet okoznánk ezzel az országunknak".

Arra a kérdésre, hogy az albiceleste formája nagyban függ az ő formájától, Messi csak annyit mondott: "mindig megpróbálunk jól játszani, de ez nem mindig sikerül. A futball egy olyan csapatjáték, melyet 11-en játszanak, egyedül te semmire nem mész ebben a sportban" - zárta le sportszerűen az interjút az argentinok tizese.