Orosz foci

Groznijba csábítaná a csecsen elnök Ronaldót

Ronaldo két hete jelentette be visszavonulását, de az orosz élvonalban szereplő Tyerek Groznij zsáknyi pénzzel csábítani vissza minden idők egyik legjobb játékosát.

Az orosz sajtó szerint a csecsenföldi klub 18 hónapos szerződést kínálna a 34 éves Ronaldónak, amiért 6 millió eurós fizetés járna. Ha az üzlet létrejön, akkor Ronaldo lesz az orosz labdarúgás történtének legjobban fizetett játékosa.

Razman Kadirov, a Csecsen Köztársaság és a Tyerek Groznij elnöke egy jótékonysági mérkőzést szervez, amelyen Kaká és Ronaldinho mellett Ronaldo is fellépne a tervek szerint, és az elnök itt szeretné rávenni az orosz légióskodásra a csatárcsillagot.

"Ronaldo nemrég bejelentette, hogy vége labdarúgó-karrierjének, a klub menedzsmenetje pedig azonnal lépett, felvette a kapcsolatot a játékossal, és meghívták Csecsenföldre, de még nem kaptak választ" - idézett a Tvo Den helyi lap egy orosz ügynököt.

A klub a kispadra is egykori világhírű labdarúgót igazolt, a kétszeres aranylabdás Ruud Gullit január közepén fogadta el a felkérést az edzői posztra.