Alpesi sí világbajnokság

Olimpiai érmes énekli az alpesi sí világbajnokság hivatalos dalát

Az olimpiai bronzérmes síző, osztrák Elisabeth Görgl énekli majd a hétfőn kezdődő 41. alpesi sí világbajnokság hivatalos dalát.

Elisabeth Görgl A hírt csütörtökön jelentették be hivatalosan a szervezők, akik jelezték, hogy a 29 esztendős osztrák sízőt érte a megtiszteltetés, hogy a hétfő esti megnyitó ünnepségen Christian Geislerrel közösen elénekelheti a világbajnokság hivatalos dalát.

„Szeretek énekelni. A világbajnokság dalának felvételén nagyon jól éreztem magam, szerencsére nem volt nagy felhajtás körülötte, minden spontán módon ment.” – mondta a Vancouverben lesiklásban és óriás-műlesiklásban is bronzéremmel záró osztrák hölgy.

Görgl azt is elmondta, hogy meglehetősen furcsán alakult az is, hogy éppen őt kérték fel a feladatra. „Gerd Rubenbauer, a világbajnokság sajtófőnöke a söldeni rajtszám sorsolásnál éppen mellettem állt és hallotta, hogy miként dúdolom és éneklem a Happy day című számot, majd rákérdezett az edzőnknél, hogy elengednek-e engem erre a megtisztelő feladatra.” – mesélte el az ezek szerint tényleg spontán alakuló felkérést Görgl.

Eredetileg a horvát Ivica Kostelicet szerették volna megnyerni a hivatalos dal eléneklésére, aki azonban udvariasan visszautasította a felkérést, mivel szeretett volna csak a versenyek sportbeli aspektusaira koncentrálni.

A „You’re the Hero (between Heaven and Hell)” című szám a világbajnokság hivatalos dala, amelyet a jövő héttől kezdődően vélhetően többször is hallhatunk majd a versenyek során.

A dalt itt hallgathatod meg.