Visszavonulás

Befejezi a balhés síugró

  • VNA

Botrányoktól sem mentes karrierjét megszakítva, mindössze 25 évesen befejezi pályafutását a finnek világbajnoki ezüstérmes síugrója, Harri Olli.

Nem mondhatjuk, hogy sportemberként az igazán jó példaképek egyike lenne, de síugróként mégis sikeres karriert tudhat a háta mögött Harri Olli. A finnek világbajnoki ezüstérmes (2007-Sapporo) versenyzője azonban mégis inkább a sáncokon kívüli tettei miatt marad emlékezetes a sportágat figyelők számára. A finn Ilta-Sanomat napilapnak nyilatkozva a 25 éves sportoló elmondta, hogy nem akart nagy felhajtást csinálni a visszavonulására vonatkozó döntéséből, de ha már így alakult, nem sajnálja, hogy viszonylag fiatalon kell befejeznie aktív pályafutását.



Olli a január közepén Sapporóban rendezett Világkupa versenyeken szerepelt utoljára, ahol viszont csupán a 30. és a 39. helyen végzett. Ezt követően vált számára nyilvánvalóvá, hogy nem lesz esélye bekerülni az oslói világbajnokságra készülő finn válogatott keretébe. A korábban több alkalommal is botrányba keveredő (2008-ban ittas állapotban okozott közlekedési balesetet, majd később a finn szövetség tiltotta el, mert részegen érkezett egy hivatalos rendezvényre) ugró a 2010/11-es szezon elején Kuusamóban került ismét a figyelem középpontjába, amikor egy rosszul sikerült ugrás után obszcén mozdulattal sértette meg a versenybíróságot. A sokadik kihágás „jutalma” ezúttal is eltiltás volt, amely azt is jelentette egyben, hogy Olli kénytelen volt kihagyni a Négysáncversenyt, ráadásul a nemzeti csapatból is kitették őt. A januári sapporói versenyeken végül amolyan „utolsó esély”-ként indulhatott el, de úgy tűnik, nem tudott élni vele. Harri Olli 2002-ben mutatkozott be a Világkupa sorozatban, három VK-győzelmét egyaránt a 2008/09-es szezonban érte el, emellett sírepülésben világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett a csapatversenyben.

Olli bemutat a kamerának