EURO 2024

Kapusok sárgáiban van az érték a döntőkben?

  • varin

Egy-egy sárga nem nagy ár, ha a vége a hőn áhított Eb-szereplés.

Sorsdöntő mérkőzések következnek kedden este az Eb pótselejtezőjének rájátszásán, Grúzia-Görögország, Ukrajna-Izland és Wales-Lengyelország meccseken dől el, melyik 3 csapat csatlakozhat a kontinensviadal eddig 21 csapatos mezőnyéhez. A tét tehát hatalmas, a meccsek pedig nem ígérkeznek éppen simának.

A három meccset már egyesével is górcső alá vettük, most azonban lássunk egy érdekes ötletet, amely annál logikusabbnak tűnik.

Ilyen óriási tét mellett ugyanis bármilyen eszköz megengedett, ha pedig egy játékos csapata pár percre van a sikert jelentő Eb-től, akkor bizony az időhúzás a legkisebb mértékben sem okoz gondot a futballistáknak. Külön kivehetik ebből a részüket a kapusok, akik mindig el-eltudnak csalni néhány másodpercet a kirúgásoknál. Így most megnéztük, milyen szorzóval is fogadhatunk a Tippmixprón a főszereplő kapusok figyelmeztetésére.

Azt azért fontos lehet megjegyezni, hogy nem érdemes ész nélkül lapoztatni a kapusokat. Egyrészt az oddsok sem kiemelkedőek, másrészt például sima ukrán győzelem esetén az izlandi kapus figyelmeztetése mellett nem szól semmi.

A kapusok lapoztatása leginkább akkor jó ötlet, ha úgy gondolod, a 80. perc után maximum kettő, de inkább egy góllal vezet majd adott csapat a mérkőzésen.

Persze egy kis vitatkozás, balhé és egyebek bármikor elképzelhetőek, de érdemes inkább abból kiindulni, hogy a kapusok időhúzásra kapnak majd figyelmeztetést. Az elődöntők során egyébként kizárólag Lunin kapus kapott sárga lapot időhúzásért, ugyanakkor kizárólag Ukrajna volt az a csapat, amely nem vezetett legalább két góllal a lefújást megelőzően.

{"headTitle":"A három pótselejtező kapusai büntetőlapot kapnak","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Giorgi Mamardashvili (Grúzia)","odds":"4.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Odisseas Vlachodimos (Görögország)","odds":"4.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Andriy Lunin (Ukrajna)","odds":"7.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Hakin Valdimarsson (Izland)","odds":"6.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Danny Ward (Wales)","odds":"4.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Wojciech Szczesny (Lengyelország)","odds":"4.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}