EURO 2024

Közel duplázós ötletünk van a grúz-görög Eb-pótselejtezőre

  • Tomihmv

Óriási a tét: a grúzok először, míg a görögök 2014 után jutnának ki nagy tornára.

Időrendben haladva kedden elsőként Grúzia és Görögország vív vérre menő csatát a 2024-es Európa-bajnoki részvételért. A fogadóirodákban a hellének számítanak esélyesebbnek, hiába Tbilisziben rendezik a találkozót, "V"-t átlagosan ugyanakkor 2.40-szoros pénzért mérik.

Csapathírek

A grúzok az Eb-selejtezőkön rosszul mentek (csak Ciprust sikerült megelőzniük az ötösükben), a Nemzetek Ligájában, viszont behúzták a C-liga 4-es csoportját, ennek köszönhetően pótselejtezhetnek Németországra.

Az elődöntőben, vagyis csütörtökön, hazai pályán 2-0-ra győzték le Luxemburgot, köszönhetően többek közt annak, hogy a minimállamnak az egyenlítő gólját a VAR szabálytalanság miatt elvette, majd rá pár pillanattal később emberhátrányba kerültek a luxemburgiak, amit Zivzivadze hét perc múlva ki is használt, amivel eldőlt a találkozó (a Mezőkövesd, Fehérvár és Újpest korábbi játékosa duplázni tudott egyébként).

Azon a meccsen Kvarachelia eltiltás miatt nem játszott, ami már a múlté, így a legjobb grúz játékos visszatérhet Willy Sagnol együttesébe. A francia tréner, így tehát voltaképp a legjobb és legerősebb csapatát vetheti be kedden.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


A görögök is némileg hasonló utat jártak be, az NL-ben szintén feljutottak a C-ligából, az Eb-selejtezők alatt annyira nem villogtak (egy-két jó eredmény leszámítva), a franciák és a hollandok mögött végeztek csoportjukban.

A csütörtöki elődöntőben viszont parádéztak, Kazahsztánt 5-0-val küldték haza, ráadásul úgy, hogy a szünetben már 4-0 volt az állás, azaz Gus Poyeték némileg rápihenhettek a grúzok elleni fináléra.

Az uruguayi tréner, hasonlóan kollégájához, nem panaszkodhat, a sorsdöntő találkozókra egy-két kivétellel, a legjobb játékosaiból válogathat.

Mire érdemes fogadni?

Alapvetően a görögök bírnak minőségibb csapattal, de így, hogy a grúzok lesznek a pályaválasztók, közel lehet egymáshoz a két együttes, vagyis nem volna meglepetés, ha szoros találkozót vívnának, amelyen nüanszok dönthetnek. Avagy lazán benne van a pakliban, hogy hosszabbításba, esetleg büntetrúgásokba torkollik a találkozó...

Így kimenetelre és gólokra nem fogadnánk, büntetőlapokra viszont annál inkább. Borítékolható ugyanis, hogy mivel hibázási lehetőség nincs, a tét eszméletlen nagy, jó néhány szabálytalanságot, vagyis büntetőlapot hozhat a találkozó.

A bukmékerek 6,5-nél húzták meg ezen piacon a határt, amelyen az overt még úgy is bevállaljuk, hogy Marciniak lesz a játékvezető. A lengyel sporttárs néha teljesen érthetetlenül vezeti a találkozóit lapadás szempontjából, de a két válogatott nagyon szépen termeli a kártyákat (a grúzok a luxemburgiak ellen négy sárgát kaptak, a görögök egyet szedtek össze a kazahok ellen), s ne felejtsük el, hogy a 2022-es világbajnoki selejtezőn, amikor egy csoportba voltak, oda-vissza 7-7 sárga lapot hoztak össze...

A tét pedig ennél most sokkal, de sokkal nagyobb lesz, grúzok első nagy tornájukra jutnának ki, a görögök pedig a 2024-es brazíliai vb-t követően szeretnék kvalifikálni magukat egy viadalra. Avagy mindezek tükrében a 6,5-es határon szerintünk játszható tipp az over...

{"headTitle":"Grúzia - Görögország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-26 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Büntetőlapok száma 6,5 felett","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4369684] 2024-03-26 18:00:00 Grúzia - Görögországx;