Magyar válogatott

Mi vagyunk a favoritok a törökök ellen - mutatjuk az oddsokat

Pénteken telt ház előtt fogadjuk a Puskásban a törököket.Marco Rossi csapata esélyesebb a fogadóirodák szerint.

Két hét szünet következik az európai klubfutballban, hiszen a versenynaptár alapján válogatott meccsnapok elé nézünk. A magyar válogatott is folytatja a felkészülését a nyári Európa-bajnokságra és csütörtökön a telt házas Puskás Arénában fogadja majd a török válogatottat. Marco Rossi együttese minden sorozatot figyelembe véve 12 mérkőzés óta veretlen, négy éve a Nemzetek Ligájában pedig oda-vissza verte a török válogatottat, így nem csodálkozhatunk azon, hogy a fogadóirodáknál esélyesebbnek számít a győzelemre. 

{"headTitle":"Magyarország - Törökország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-22 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország ","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen ","odds":"3.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Törökország ","odds":"2.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Mit kell tudni a törökökről? 

A török csapat a magyarhoz hasonlóan csoportelsőként jutott ki az Eb-re, így felfelé ívelő szakaszban jár. A szövetségi kapitányunk az olasz Vincenzo Montella, aki nem akármilyen nevekből válogathatta össze a keretét erre a meccsre. 

A török szövetség honlapján pénteken közzétett névsorban 16 idegenlégiós szerepel. Kapusposzton csak Törökországban játszó labdarúgókra számít Montella, akinek együttesében ott van az olasz Internazionaléban szereplő Hakan Calhanoglu, valamint a Real Madridot erősítő Arda Güler is.

A félholdas válogatott sincs rossz formában, tétmeccsen már közel egy éve nem kapott ki, de ezzel együtt sem tűnik annyira félelmetes csapatnak,  mint mondjuk két évtizeddel ezelőtt..

Törökország#tur-turkey#5
🇹🇷 A török válogatott kerete 🇹🇷
kapusok: Ugurcan Cakir (Trabzonspor), Mert Günok (Besiktas), Okan Kocuk (Samsunspor), Muhammed Sengezer (Basaksehir)
védők: Samet Akaydin (Panathinaikosz), Zeki Celik (AS Roma), Merih Demiral (al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Ahmetcan Kaplan (Ajax Amsterdam), Mert Müldür (Fenerbahce), Cenk Özkacar (Valencia)
középpályások: Kaan Ayhan (Galatasaray), Hakan Calhanoglu (Internazionale), Orkun Kökcü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Ismail Yüksek (Fenerbahce)
támadók: Yunus Akgün (Leicester City), Kerem Aktürkoglu (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Irfan Can Kahveci (Fenerbahce), Semih Kilicsoy (Besiktas), Abdülkadir Ömür (Hull City), Can Uzun (1. FC Nürnberg), Enes Ünal (Bournemouth), Cengiz Ünder (Fenerbahce), Yusuf Yazici (Lille), Baris Kenan Yildiz (Juventus), Alper Yilmaz (Galatasaray)

 

Két új ígéretes reménység a magyar válogatott keretében 

Ami a magyar csapatot illeti, azt kell mondani, hogy régen látott pompájában díszeleghet. Marco Rossi együttesében ismét helyet kapott a télen a Lipcse kapuját ismét elfoglaló Gulácsi Péter és a Bundesliga egyik legjobb védőjének számító Willi Orbán is visszatér. Szintén újra a csapatban köszönhetjük sokak nagy kedvencét, Schäfer Andrást, aki egy nagyon hosszú sérülést tudott maga mögött hagyni az elmúlt hetekben és újra az Union egyik kezdőembere. 

Ott van a keretben a Liverpoolban parádézó Szoboszlai Dominik, ahogy a másik Premier League-es játékosunk Milos Kerkez is, a csapat tagja a Freiburgban remekelő Sallai Roland és a Fradiban gólkirályi címre törő Varga Barnabás is. 

Behívót kapott a Freiburgban kispadozó Szalai Attila, a Servette-ben fix kezdő Bolla Bendegúz, és újra a keret tagja a felcsúti Nagy Zsolt valamint Kleinheisler László is. 

 

>>>Regisztrálok a Tippmixpro-ra ezen a biztonságos linken keresztül <<<

Az igazán nagy újdonság azonban Dárdai Márton és Vancsa Zalán behívása. A középső Dárdai-fiú a Hertha oszlopos tagja és már régóta érett a meghívása, ami eddig leginkább a játékos döntésén múlott. Mivel a német válogatottba a Bundesliga 2-ből nehéz lenne bekerülni, a magyar szövetségnek nem volt nehéz dolga ezúttal. 

Az biztos, hogy Dárdai Márton óriási tehetség és komoly potenciál van benne, kíváncsian várjuk miként sikerült a debütálása. Nem lenne rossz érzés látni, hogy könnyen megy a beilleszkedés, hiszen az Eb-n egy Orbán, Dárdai, Szalai, Kerkez hátsó alakzattal lehetne keresnivalónk.

A másik újonc Vancsa Zalán, aki 19 évesen a belga másodosztályban szereplő és feljutásra ácsingózó Lommel játékosa. Vancsa 10 gólnál jár az idei szezonban, a nyáron pedig alighanem szintet tud lépni, így komoly potenciál lapul benne is. 

🇭🇺 A magyar válogatott kerete 🇭🇺
kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Fehérvár FC)
védők: Balogh Botond (Parma), Dárdai Márton (Hertha BSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (SC Freiburg), Szalai Gábor (Lausanne-Sport)
középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Barnsley)
támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Vancsa Zalán (Lommel), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
Magyarország#hun-hungary#5
[4421455] 2024-03-22 20:45:00 Magyarország - Törökországx;