Női foci

Az A-liga a tét a női válogatottunk számára a Nemzetek Ligájában

A magyar női válogatott az A-ligáért játszik osztályozót a belgákkal, de nem mi vagyunk a favoritok.

Fotó: mlsz.hu

A női Nemzetek Ligája sorozatban az osztályozókat rendezik, a magyar válogatott pedig az A-ligában szereplő Belgium ellen kell megvívnia a legfelső szintre jutást. Ez azonban igen kemény diónak ígérkezik, a bukmékereknél már a felcsúti találkozón is egyértelműen a belga fél a favorit.

A magyar válogatott a B-ligában nagy nehezen szerezte meg a második helyet az ír, északír és albán hármas mellett. Az írek messze kiemelkedtek a mezőnyből, oda-vissza verve mindenkit, míg az albánok lefelé lógtak ki a csoportból, így gyakorlatilag az északírekkel kellett megvívni a második helyért. 

Furcsa a női NL lebonyolítása, hiszen a női mezőny sokkal lyukasabb, mint a férfi, mégis itt a B-liga második helyezettje az A-liga harmadik helyezettjével osztályozózik, tehát papíron nagy a különbség.

A belga válogatott ugyanis két világszinten is kiemelkedő csapat, Anglia és Hollandia mögött lett harmadik, tehát szégyenkeznie egyáltalán nem kell. Pláne, hogy mindkét gárdát egyszer elkapta, a "vesztét" a skótok elleni két iksz okozta. A magyar szövetségi kapitány, Margret Kratz így várja a pénteki találkozót.

A belga válogatott az elit csapatok közé sorolható, amit az is bizonyít, hogy már húsz éve bérelt helye van a világ húsz legjobb válogatottja között. Két Európa-bajnokságon is kint járt, sőt az utóbbin bejutott a negyeddöntőbe. Ellenfelünket kiváló védelem jellemzi, s a támadósort is olyan egyéniségek alkotják, akik jegyzett nemzetközi játékosok. Ennek ellenére semmi sem lehetetlen. Tudatában vagyunk annak, hogy jobbak nálunk, de mi is folyamatosan fejlődünk, mind önbizalom, mind csapatszellem terén, ezért úgy gondolom, hogy tudunk meglepetést okozni – nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány az mlsz.hu oldalnak.

Mire érdemes fogadni?

A magyar női válogatott még csak bontogatja a szárnyait, egyelőre Európa középmezőnyéhez tartozik, a nagyoktól tisztes távolságra lemaradva. Nehéz elképzelni, hogy a belgákat felülmúljuk, itthon is alighanem csak megszorongatni tudjuk a nyugat-európaiakat. 

Főleg úgy, hogy több változás is akadt a magyar keretben, hiszen Fenyvesi Evelin, Terestyényi Anna, Németh Diána és Pusztai Sára is sérülés vagy betegség miatt kénytelen kihagyni a pénteki találkozót, míg Papp Luca eltiltott lesz. Ebből az ötösből pedig három is alapember a válogatottban, tehát messze nem a legerősebb tizeneggyel tudunk kiállni.

Látva ezt, valamint a két fél közti minőségbeli különbséget, a vendégek győzelmére számítunk.

 


✅ Tipp #1: Belgium nyer @1.85

Fogadási határidő: február 23. 17:30