EURO 2024

Ennyit fizet a magyar válogatott továbbjutása a csoportból

A fogadóirodák szerint a németek csoportelsősége készpénznek vehető, de továbbjuttatnák a magyarokat is.

Ki ne tudná, hogy múlt szombaton kisorsolták a jövő nyári Európa-bajnokság csoportjait. A magyar válogatott csoportelsőként a házigazda Németországgal, a 2008 óta Eb-meccset nem veszítő Svájccal és a hosszú idő ismét Eb-re készülő Skóciával került egy négyesbe. 

Lehetett volna ez rosszabb sorsolás is - Svájc helyett kaphattuk volna Olaszországot, Skócia helyett pedig Hollandiát -, így összességében nem lehetünk elégedetlenek, ugyanakkor nem vitás, hogy ez a négyes nagyon kiegyenlített, így a továbbjutásunkhoz bizony nagyon komoly teljesítményre lesz szükségünk. 

"Skócia, Svájc és Magyarország csak mérkőzésről mérkőzésre tervezhet, mert az egymás elleni mérkőzéseiket bárki nyerheti, így a németek mögötti pozíciók nyitottak.” - fogalmazott a sorsolást követően Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. „Az álmunk a továbbjutás, de ez egy álom. Nem mondhatjuk, hogy ez a célunk, két lábbal a földön kell maradnunk. Tudjuk, kik vagyunk, és azt is, milyen sokat kell fejlődnünk még. De azt kijelenthetjük, hogy senki se mehet ellenünk biztosra. Ez önmagában egy remek eredmény, de nem helyezhetünk túl nagy nyomást a játékosainkra.”- tette hozzá. 


Mit mondanak az esélyek? 

Bár ahogy Rossi is kiemelte, összességében ez egy nagyon kiegyenlített csoport és így bármi megtörténhet, megnéztük a fogadóirodák miként lőtték be az esélyeket a továbbjutást illetően. 

Nos, abban semmi meglepő nincs, hogy a hazai pályán játszó németeket továbbviszik a csoportból, hiszen 1.07-es szorzója önmagért beszél. 

Az erősorrend aztán Svájc csapatával folytatódik, akire 1.53-as szorzóért lehet a továbbjutást fogadni, majd harmadik helyen következik a magyar válogatott 1.66-os szorzóval, végül pedig Skócia jön a sorban az 1.72-es oddsával. 

Azért az látható, hogy a három válogatott szorzói elég közel vannak egymáshoz, vagyis ez tényleg csak jelzésértű számozás lehet, az mindenesetre biztató, hogy a magyar válogatottal már számolnak a szakértők. 

A jövő nyári Európa-bajnokságon hat egyenként négyfős csoportba sorsolták a válogatottakat. Az első két helyen záró csapatok automatikusan továbbjutnak, míg a harmadik helyezettek közül a legjobb négy kerül tovább az egyenes kiesés szakaszba. 

EURO 2024 - A-csoport - oddsok a továbbjutókra
Csapat Igen Nem
Németország 1,07 11,00
Svájc 1,53 2,37
Magyarország 1,66 2,10
Skócia 1,72 2,00