Férfi kézi-BL

Ezúttal még jobban szenvedhet a Pick Szeged a BL-ben

A Tisza-partiak az egy hete hazai pályán legyőzött, csoportutolsó Eurofarm Pelister vendégei lesznek szerdán.

Jönnek a visszavágók a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájának csoportkörében, vagyis szerdától megkezdődik a második kör. Kirakatcsapataink közül először a Pick Szeged lép pályára, a Tisza-partiak az Eurofarm Pelister otthonába látogatnak. Ahogy a múlt héten, úgy most is a magyar csapat a meccs toronymagas favoritja, a bukmékerek a "V"-t mindössze 1.20-as szorzón mérik...

Csapathírek

Pedig a múlt csütörtöki összecsapáson az első félidő nagyon jól sikerült az északmacedónoknak, hiszen öt gólos előnyre is szert tettek, míg a pihenőre végül 19-18-cal tudtak menni a Pick Arénában. Azonban a második halfban Mikler parádéjának, aki az utolsó 30 percben 16 védést (!) mutatott be, köszönhetően a szegediek fordítani tudtak, sőt végül magabiztos, nyolcgólos sikert arattak (34-26).

Azon eredménynek köszönhetően az Eurofarm továbbra is pont nélkül az utolsó helyen kullog az A jelű nyolcasban, míg a Szeged előzni tudott, feljött a hatodik, már továbbjutást érő pozícióba, s egy pontot ver a Zagreb alakulatára, de az éllovas Kieltől mindössze három egységre van.

Azóta mindkét fél egy-egy mérkőzésen van túl, a Pelister hazája bajnokságában, otthoni környezetében, 38-14-re nyert a Vardar Negotino ellen, így továbbra is a második a tabellán, míg a Pick az Eger alakulatát nyomta le 42-28-ra hazai pályán az NB I keretein belül, s maradt a második pozícióban.

Az egy héttel ezelőtti találkozót a magyar csapatból Bánhidi és Kalaras hagyta ki sérülés miatt (szereplésük kérdéses hét közben), míg Mikler és Frimmel a hétvégén pihenőt kapott. A balkániaknál Ghedbane, Kizikj, a két Kuzmanovski, Gjorgovski, Seri és Davyes maradt ki egy hete. Közülük Filip Kuzmanovski viszont ezúttal már ott lesz a pályán, a Wetzlartól menetközben visszatérő játékos komoly erősítés a csapatnak, sokan perpillanat az egyik, ha nem a legjobb északmacedón játékosnak titulálják.

Mire érdemes fogadni?

Az odavágó első félidejében láthattuk, hogy a Pelister bőven tud kellemetlen perceket okozni a szegedieknek. Mindezt pedig ezúttal is produkálhatják az északmacedónok, akik hazai pályán, teher nélkül játszhatnak, kiegészülve Kuzmanovskival. Avagy nem vár egyszerű menet a Pickre, pláne úgy, hogy vélhetően Mikler ezúttal nem fog majd, mint a zöld festék. 

Mindezek tükrében mi egy szoros, kiélezett mérkőzésre számítunk, olyasmire, mint amilyeneket az Eurofarm otthon a Kiel (20-23) vagy a Kielce (21-24) ellen játszott, avagy a hazaiakra kínált +4,5-es hendikepben látunk fantáziát, így ezt küldjük csatába ezen a találkozón.


✅ Tipp #1: Eurofarm Pelister +4,5 @1.77

Fogadási határidő: november 22. 18:45