Férfi kézi-BL

Ismét meglepi a Szeged a Kielcét?

Fogadáskészítős tippel próbálkoznánk a magyar és a lengyel csapat Bajnokok Ligája találkozóján.

Az idei esztendő utolsó Bajnokok Ligája fordulóját rendezik meg a férfi kézilabdázóknál, a magyar kirakatcsapatok közül pedig elsőként a Pick Szeged lép pályára. A Tisza-partiak a sorozat tavalyi ezüstérmesét, vagyis a Kielcét fogadják. A fogadóirodákban a lengyelek számítanak esélyesebbnek, sikerüket ugyanis átlagosan 1.60-szoros pénz alatt kínálják.

Csapathírek

Az elmúlt hétig jól mentek a szegediek a BL-ben, hiszen a Kielce otthonában ikszeltek, majd a Zagreb, valamint az Eurofarm Pelister csapatait (utóbbit kétszer) is legyőzték, így továbbjutó helyre léptek elő az A jelű nyolcasban. Azonban mivel a horvátországi kirándulásuk nem sikerült jól (30-25-ös vereséget szenvedtek egy hete Zágrábban), szorossá tették maguknak a hajrát.

A Tisza-partiak ugyanis a hatodik, még továbbjutó helyen állnak kilenc egységgel (a PSG és a Kolstad is ennyit gyűjtött össze ezidáig), azonban a hetedik pozícióban lévő horvátoknak nyolc egységük van.

Az RK elleni, szerdai vereséget követően egyébként pénteken az NB I-ben volt jelenése Kárpáti Krisztiánéknak, akik a NEKA otthonában nyertek kilenc góllal (39-30), aminek köszönhetően továbbra is a második helyen állnak a Veszprém mögött a magyar bajnokságban.

A horvátok ellen Gaber és Szita kisebb sérülést szenvedett, így a NEKA elleni találkozót kihagyták, de a Kielce ellen minden bizonnyal játszanak majd, szintúgy, mint Frimmel, aki felgyógyult betegségéből, vagyis a legerősebb csapatával szállhat csatába a Szeged szerdán.

A Kielce egyre jobb formában van, zsinórban öt győzelmet számlál, mióta lenyomta a Super Globe-ot (ahol végül a negyedik helyen zárt), valamint 22-22-es döntetlent játszott Zágrábban.

A horvátok elleni remit követően a lengyel bajnokságban háromszor is viszonylag könnyedén nyert (szombaton például 38-28-ra győzött az Európa Ligás Chrobry Glogow otthonában), míg a BL-ben az RK-t hazai pályán már lenyomta (28-24), egy hete pedig tízgólos sikert aratott az Eurofarm Pelister csapata felett (35-25). Amiknek köszönhetően habár csak harmadik helyen áll a Kielce, ugyanannyi pontja, van mint a második helyezett Aalborgnak, s csak egy egységgel marad el a listavezető Kiel mögött a BL-csoportban.

Érdemes kiemelni, hogy az utóbbi meccsen Wolff kilencszer védett, Alex Dujshebaev ötször, míg Paczkowski egyszer talált be. Mindez azért fontos, mert ezek a játékosok a Pick Szeged elleni októberi meccsen nem játszottak sérülés miatt...

Igaz, így is lehetnek kimaradói a vendégeknek szerda este a Pick Arénában, ugyanis a legutóbbi nemzetközi kupameccsen Moryto, Kaddah és Gebala sem szerepelt.

Mire érdemes fogadni?

Ahogy fentebb említettük, a felek az idei szezonban már összemérték tudásukat, Lengyelországban, október közepén 27-27-re végeztek.

Az akkor bravúrpont volt a szegediektől, még a lengyelek hiányzói ellenére is, ezúttal viszont már bravúrgyőzelem kellene a Picktől. Ugyanis a zágrábi vereség, valamint, hogy az RK minden bizonnyal legyőzi az Eurofarm csapatát csütörtökön, lépéshátrányba kerülne a Pick, vagyis a hátralévő öt meccsén (a Kielce után a Kolstad, Kiel, Aalborg, PSG négyessel találkozik majd) minimum egy bravúrsikerre szüksége lesz, ha tovább akar jutni...

A Kielce ellen ugyanakkor nem lesz könnyű ezt megszerezni, még az odavágó eredménye ellenére sem, hiszen a lengyel csapat a visszatérőinek köszönhetően jó teljesítményt nyújt, s így immáron minőségibb kerettel is rendelkezik, mint a Szeged. Azonban a Pick Arénában azért lehet keresnivalója a Tisza-partiaknak, vagyis egy szoros mérkőzés is kialakulhat a felek közt.

Mindezek után pedig egy fogadáskészítős tippet ötöltünk ki a szerdai ütközetre. Amely szerint a Kielcére +2-es európai hendikeppel fogadnánk (amelybe még az egygólos hazai siker is beleférhet), valamint kevesebb, mint 63,5 találatra is tennénk, amely határon over még nem született a felek szegedi találkozóin...


✅ Tipp #1: Kielce +2 (EH) + Kevesebb, mint 63,5 gól @1.97

Fogadási határidő: december 6. 18:45