Bundesliga

Pont a Heidenheim töri meg a Leverkusen veretlenséget?

Ha David legyőzi Góliátot, akkor ugrik a rekord beállítás a Bayernek, persze erre nincs nagyon reális esély. Vagy mégis?

A Bundesliga 22. körében a Leverkusen papíron könnyű ellenfelet kapott, ám a tavaly másodosztályban első helyen végzett Heidenheim a vártnál mégis keményebb dió lehet. Pár hete a Dortmund is csak egy ponttal távozott a Voith-Arenából, vajon Xabi Alonso fiai mindhárom egységet elhozzák?

Csapathírek

Miért ne hoznák? Vághatnánk rá könnyedén a választ erre a kérdésre, elvégre a Bayer immár 31 (!) tétmeccse veretlen és egy újabb sikerrel beállíthatja a német rekordot. Alonso pontosan 500 napja vette át a csapatot, ezalatt 47 bajnokin 100 pontot termelt, ennél pedig csak Pep Guardiola, Hansi Flick és Carlo Ancelotti (mind a Bayern München élén) tudott jobb meccs/pont átlagot hozni.

A gyógyszergyáriak ráadásul a szezon legfontosabb hetén vannak túl, először pazar meccsen legyűrték a Stuttgartot a Német Kupa-negyeddöntőjében, majd 3-0-lal mosták le a címvédő Bayernt a hétvégi rangadón.

Utóbbi meccsel végérvényesen bejelentkeztek a Salátástálért, előnyük pedig már tisztán öt pont a tabella élén.

Alonsónak sok hiányzóval sem kell számolni, mondjuk kulcsembernek számít Boniface és Palackos is, de hiányukat simán megoldotta a spanyol taktikus. A hét elején Xhaka is kihagyta az edzést, de ő várhatóan összekapja magát a szombati csörtére. A hazai oldalon a térdproblémákkal küzdő Keller és Qenaj, valamint a kisebb betegséget összeszedő Thomalla ülik ki a meccset.

[4222021] 2024-02-17 15:30:00 FC Heidenheim - Bayer Leverkusenx

A Heidenheimet több dolog miatt sem írnánk le, kezdve azzal, hogy az elmúlt nyolc Bundesliga-mérkőzésen veretlen, jelenleg csak a 04-nek van hosszabb sorozata vereség nélkül. Az utóbbi hónapokban a Darmstadt, a Mainz és a Freiburg elleni győzelmet az FC Köln, a Wolfsburg, a Hoffenheim és a Borussia Dortmund elleni döntetlen követte. A múlt hétvégén Heidenheim 2-1-es idegenbeli győzelemmel rontotta el a Werder Bremen fennállásának 125. évfordulójára rendezett bulit is, vajon a Leverkusen rekordbeállítása kísérletét is tönkre teszi szombaton?
 

Mire érdemes fogadni?

Az 1.40 körüli vendég szorzó a kezdőrúgásra már 1.30 körülire esett, ez pedig annyira nem tetszetős. Persze nem tagadjuk, hogy komoly favorit a veretlenül menetelő Bayer, de amint írtuk, a Heidenheimet, amely 10/2 meccset bukott csak otthon, elég nehéz elkapni. Február elején a Dortmundot is 0-0-ra tartotta a középmezőnyben vitézkedő csapat, amelynek a pontszerzésre itt is akkor lehet reális esélye, ha masszív védekezésre rendezkedik be. Ugyan hasonló súlycsoportban lévő együttesekkel többször kerültek komoly adok-kapokba Frank Schmidt legényei, itt viszont nem várunk gólesőt. Tippünkben végül egy magas overt veszünk ki, ami csak négy vagy több találatnál veszítene.


✅ Tipp #1: Gólszám - 3.25 alatt (ÁH) @1.86

Fogadási határidő: február 17. 15:30

[4222021] 2024-02-17 15:30:00 FC Heidenheim - Bayer Leverkusenx;