Európa Liga

Szembemegyünk a veretlenül masírozó Leverkusennel

A Qarabag az utóbbi 8/7 Bundesliga-csapatok elleni meccsét elbukta, ezen szeretne most javítani.

Nehéz szavakat találni a Bayer Leverkusen szezonjára, hiszen már márciusban járunk, de még mindig nem kapott ki egyszer sem a gyógyszergyári együttes. A következő ellenfél nem ismeretlen, hiszen a Qarabaggal már a csoportkörben is összecsaptak Wirtzék, akkor kettős győzelemmel gázoltak át az azerieken. Ez a forgatókönyv újfent jócskán benne van a pakliban, lássuk hát az odavágót övező információkat.

 

Csapathírek

Ahogy már írtuk, a H-jelű négyesben már farkasszemet nézhettek a csapatok, ősszel a Leverkusen maximális 18 ponttal, a Qarabag pedig 10 egységgel zárta a csoportot és jutott tovább. Most azonban már a legjobb 16 között járunk, így hibázásra nincs nagyon lehetőség, bár az azeriek már az előző körben - amit a Leverkusen kiülhetett - is a tűzzel játszottak. A Braga ellen ugyanis 4-2-re nyerték az első felvonást, majd otthon 10 emberrel 2-0-s hátrányban kényszerültek hosszabbításra, hogy aztán 122., utolsó utáni percben bevigyék a nyolcaddöntőt érő találatot.

A Leverkusen csoportelsőként rögtön a legjobb 16-ba jutott, a csapatnak pedig továbbra is él a triplázás reménye. A Bundesligában újfent sikerült növelni az előnyüket, amely már 10 egység a címvédő Bayern előtt, a bajnokságból pedig már csak 10 forduló van hátra. A hétvégén a Wolfsburg következik a ligában, de most a figyelmüket az EL-re fordítják, hiszen Alonso elmondta, a tavalyi elődöntőnél jobb eredményt akarnak elérni.

Tudtad? Az EL-góllövőlistáját a sérült Boniface (4) vezeti, de a németek 10 különböző játékosa is betalált már az idei kiírásban! 

A felállások tekintetében nincs sok újdonság, a Bayer várhatóan a legerősebb kezdőjével megy neki a meccsnek, a hiányzók között pedig továbbra is a várhatóan április elején visszatérő Boniface-t és Arthurt találjuk. A hazai oldalon Cafarquliyev és Romao eltiltott, Medina pedig sérülés miatt üli ki a meccset.

[4430813] 2024-03-07 18:45:00 Qarabag FK - Bayer Leverkusenx

>>>Regisztrálok a Tippmixpro-ra ezen a biztonságos linken keresztül <<<


Mire érdemes fogadni?

A jelenleg 1.38-szoros pénzt fizető "V" jól mutatja az erőviszonyokat, de ne felejtsük, hogy a csoportkörben is csak egy utolsó perces büntetővel nyert itt 1-0-ra a Leverkusen. A továbbjutást nem kizárt, hogy csak otthon dönti majd el a Bayer, amelynek fél szemmel már a vasárnapi bajnokira is figyelni kell.

A Qarabag a Braga elleni kisikláson kívül egyszer sem kapott ki két góllal a Tofiq Bahramov Stadionban, ahol gólt csak egy alkalommal nem szerzett a szezonban. A Leverkusen az utóbbi hetekben többször is tompább volt a megszokottnál, mi pedig a vártnál szorosabb meccsre számítunk, ez a tipp pedig csak akkor úszik el teljesen, ha a németek legalább három góllal lesznek jobbak.

{"headTitle":"Qarabag-Bayer Leverkusen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-07 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Qarabag +1.75 (ÁH)","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4430813] 2024-03-07 18:45:00 Qarabag FK - Bayer Leverkusenx;