Championship

Ezeket néztük ki a Birmingham-Leicesterre

A Championship listavezetőjére papíron könnyed feladat vár, mivel a középmezőnyhöz tartozó Birmingham otthonába látogat.

Hétfőn este a Birmingham-Leicester mérkőzéssel zárul az angol másodosztály, vagyis a Championship 22. fordulója. A zárómeccsen a Birmingham és a Leicester feszül egymásnak, amely találkozónak a vendégek az igen masszív favoritjai, a bukmékereknél ugyanis alig, hogy 1.50-es szorzó fölé kúszik a "V" kimenetel...

Csapathírek

Igaz, ezen nem kell meglepődni, hiszen a Leicester vezeti a bajnokságot (igaz, a második Ipswichnek is 52 pontja van, de a Traktorosok már eggyel több meccset vívtak meg), 10 ponttal visz a harmadik helyezett, már nem egyenesági feljutást érő pozícióban lévő Leeds előtt (amely csapat szintén eggyel több találkozót játszott már), ráadásul jó formának is örvend.

A válogatott meccsek miatti kéthetes szünete előtt ugyan a Leedstől és a Middlesbroughtól is egyaránt 1-0-ra kaptak ki a Rókák, ám a visszatérést követően négyszer nyertek, s egyszer ikszeltek. A remit a Sheffield Wednesday vendégeként hozták össze (1-1), a legyőzöttek közt pedig a Watford (2-0), a West Brom (2-1), a Plymouth (4-0), valamint a Millwall (3-2) alakulatait találhatjuk.

Enzo Maresca mester ugyanakkor hétfőn este Doyle, Akgün, McAteer, Albrighton és Vardy szereplésével sem számolhat, míg Souttar játéka kérdéses. Igaz, az előbb említett játékosok minimum a legutóbbi meccset kihagyták, avagy a hétfői kezdőben vélhetően nem lesz nagy változás, igaz a külföldi szaklapok Justin kezdőbeli visszatérését pedzegetik.

Ami a hazaiakat illeti, a birminghamiek eddig nem teljesítenek valami fényesen, hiszen a 24 csapatos bajnokságban a 17. helyet foglalják el. A veszélyzónától hat pontra vannak, a rájátszást érő pozícióktól pedig 10 egységre.

Formájuk felemás, hiszen a leállást követően 2-1-re verték a Sheffield Wednesdayt, ám aztán kikaptak a Blackburnnél (2-4), ikszeltek hazai pályán az utolsó helyezett Rotherhammel (0-0), majd 2-0-s zakó jött Coventryben, viszont hétfőre győzelemből érkeznek, kisebb meglepetésre 1-0-ra tudtak nyerni Cardiffban.

A Citynél pedig az idei szezonban már volt edzőváltás is, október közepén Wayner Rooney váltotta John Eustace-t. A korábbi, 120-szoros angol válogatott labdarúgó tehát nincs könnyű helyzetben jelenleg, amit a kimaradóik is tovább erősítenek. A hét első napján ugyanis Rooney, Hall, Roberts, Anderson, Chang, Laird, Drameh és Long játékára sem számíthat. Igaz, ők már régebb óta maródiak, avagy minden bizonnyal ugyanazt a kezdőt küldi csatába, mint tette egy héttel korábban Cardiffban.

Mire érdemes fogadni?

Az előjelek alapján a Leicester az esélyesebb, ez kétségtelen, azonban a Rókák házon kívül nem tündököltek mostanság, a WBA ellen is csak egy, a 94. percben szerzett találattal tudtak nyerni (azt megelőzően pedig döntetlen és vereség jött össze számukra). Mindemellett borítékolható, hogy Rooneyék vért isznak a meccs előtt, vagyis alaposan felpörgeti az övéit a menedzser a liga első ellen, avagy akár egy szoros meccs is benne lehet a pakliban.

Ennek is köszönhetően fogadásügyileg szerintünk a büntetőlapokban lehet az érték. A Birmingham a liga egyik legszabálytalanabb csapata, 2,57 büntetőlapot átlagol meccsenként, s mivel vélhetően többet törődik majd a védekezéssel, így bőven van esély arra, hogy a rákínált 2,5-es határon overbe menjen, avagy a hazaiak legalább három büntetőlapot kapjanak.

Ha pedig ez összejön, akkor összesített büntetőlapok határán a 4,5-es line-on a felettben is lehet potenciál, hiszen a Leicestert sem kell félteni (a Rókák 2,14-es átlaggal bírnak ezen a téren). Pláne úgy, hogy a játékvezető, David Webb fújja majd a sípot, alkalmas lehet aki 4,27 büntetőlapot átlagol, avagy ezt a tippet is csatába küldjük.


✅ Tipp #1: Birmingham büntetőlapjai 2,5 felett @1.87

✅ Tipp #2: Büntetőlapok száma 4,5 felett @1.92

Fogadási határidő: december 18. 21:00