Tipp

Rutinfeladat előtt a Birmingham City

A Birmingham a bajnokságban is sikerrel indította a szezont, most a kupában nyeretjük őket.

A Carling Cup első fordulójában a Birmingham City a Bristol Rovershez látogat. A Championshipben szereplő kék-fehérek jól kezdték a szezont, hiszen a Reading ellen nyertek hazai pályán, igaz, az ellenfélnek három kapufája is volt. A City ugyan már jó néhány éve kiesett a PL-ből, keretük nem mondható annyira gyengének. A kaput Tomasz Kuszczak védi és a mezőnyben is több ismert játékosuk van. Az előző szezonban a csapat a 10. helyen végzett, és habár az idegenbeli mérlegük nem volt éppen erős a nagyok ellen, a mögöttük végzett csapatokat azért többnyire verték.

Az ellenfél a tavaly még ötödosztályú Bristol Rovers lesz, melynél a keret értéke természetesen töredéke a Birminghaméhez képest. Ők vereséggel indították a szezont a League 2-ban, hazai pályán a Northampton győzte le a Roverst.

Gary Rowett, a Birmingham menedzsere elmondta a legutóbbi meccs után, hogy nemigen volt elégedett a csapattal, hiszen a Reading bőven nyerhetett volna. Éppen ezért az első csapat, vagyis a legjobb játékosok utaznak el Bristolba, habár nem pont ugyanaz a csapat fog játszani vélhetően.

A Bristol erejét jól jelzi, hogy előkészületi meccsen a West Bromtól négyet kaptak és a Reading is simán nyert idegenben. A két csapat másfél éve találkozott az FA-kupában, akkor a Birmingham nyert 3-0-ra. Ha a City nem fog lazsálni, simán lehozzák a meccset idegenben is.

Bristol Rovers-Birmingham City
hatharom.com-tipp: Birmingham City
TippmixPro @2.20
Tipperősség: 4/10
Eddig éri meg: 2.10
[1986339] 2015-08-11 20:45:00 Bristol Rovers - Birminghamx;